Evo, posto mi je sinoc bilo uskraceno da postujem na 2. strani jer je Rumski po obicaju skucao dok sam pisao,pa sve procitajte...:
Ne bih se slozio. Uz svo duzno postovanje cika Beara i cika Silicona...
U biti je da ipak neko treba da STANE iza bilo kakvog rada na ovu temu! Cak sta vise mislim da bi i vama dvojci ili vecini ovde ljudi bilo VEOMA drago da na primer jednog dana na Rumskom osvane post o tome da Ministarstvo kulture i obrazovanja trazi kvalitetne semplove sa motivima i zvukovima instrumenata iz srpskog podneblja i da ce to na odredjeni nacin biti stimulisano,da li novcano ili na neki drugi nacin (drzava moze svasta lepo da omoguci muzicaru,producentu,itd...) a da je to relativno prikladno i ima svoju vrednost za pruzeni rad...
Da li bi odbili...?
Ja prvi bih pokusao...!
E onda Igor nije znao da se odrzi u razgovoru i poceo da se brani sto je nije bilo potrebno i skroz promasio temu...
@ Kravadinka:
Ciji instrument je violina? Klavir? Gitara (tambura)? Truba? Harmonika? Frula? Znas li da muzike skoro svih zemalja razvijenog sveta (ne mislim na moldaviju i africke zemlje sa domorocima) sadrze bas ove instrumente iako nisu autohtono njihovi!
Odakle sad prica o patriotizmu? Vidis dokle su otisli ti festivali, tribine i radionice...
TO je ono o cemu pricam!