View Single Post
Old 03-01-2010, 10:40 AM   #29
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Oliver Mandic - comeback?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
i i dalje nam ne reče ?ta te zapravo muči?
Pa na kraju se sve svede na "minuli rad" i koliko se para zaradilo i kako se neko sredio / okucio itd..
Moze da prica ko sta hoce, ali to je istina. Pogotovu kad porodica stigne, onda je je tek "veselo".
Ima i ljudi koji i u tim uslovima urade nesto ali malo ih je...

Zamislite nekoga ko je ceo (mladalacki) zivot "radio" neki minimal techno / drum & bass ili tako nesto...nekih 10-15 godina se snalazio za prezivljavanje, mozda je kao neki DJ i uspeo da naplati poneki gig.
Sve vreme je ostao "dosledan svojoj ideji" gde je muzika=art i radis sve iz ljubavi i za sebe (a ako se nekome svidja - super).
Onda odjednom ta "scena" PRESTANE DA POSTOJI, devojka rodi dete, i onda treba poceti da se zivi (od necega)..

Kao "underground" artist, doticna osoba nije razvila dodatne vestine i nemoze da radi druge stilove muzike; posto je sve vreme radio "cut & paste" muziku - ne zna da snima vokale ili gitare ili bubanj...
Oprema koju ima - vredi nista! Itd, itd...

Da se vratim malo na Slowstara - kod nas se nije bas mnogo ljudi ovajdilo ni od filmske muzike..(koliko ja znam) Ni Bata Kovac ni Simke, niko se ne racuna kao neki "bogatun". ?
Ovih 2-3 koji su uzeli neke pare, uzimaju i sa drugih strana a i to znamo kako.
Jedino sto je zatajilo (u Slowstar slucaju) kod nas, je to sto tantijemi koji se placaju za TV i radio nisu NIKAD bili onoliki koliki bi trebali da budu (a tu je NAJVECA ZARADA za kompozitore)

Ima tu puno toga..propuste se neke sanse, (znam i po sebi) poklekne se, ne reaguje se brzo u datom momentu itd itd...ima tu mnogo faktora.
I onda, kad sve to prodje, covek pocne da "premotava" gde se zajebao i odut to nezadovoljstvo..

"uspeh" u muzici je jako kratkotrajan. Ljudi se secaju samo posledenjeg projekta / pesme itd...SVE SE BRZO ZABORAVI...
DaBear is offline   Reply With Quote