Thread: Kupnja UAD-2..
View Single Post
Old 23-12-2009, 01:12 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Kupnja UAD-2..

Quote:
Originally Posted by newbieOP View Post
Big bockie- još jedno pitanje- kažeš da ne bi počeo mix bez Roland D dimensiona ( chorus ako se ne varam)- to mogu koristit pretežno na gitarama, a muzika koju stvaram i nije baš gitarska...
Odlučio sam uzeti Uad2-Duo flexi. Do 31.12. uz njega free dobivam i 1176 LN i LA2-A što je, mislim, genijalna prilika+ što su božićni popusti na pluginove... moram potrošiti 500$, pa molim savjete na što...

Meni se Precision maximizer čini zanimljiv... ( molim komentirajte kako vam radi Precision multiband) , Cambridge EQ ( to svakako moram), i VCA-VU kompresor ( svugdje čitam da kick sa njim bolesno dobro izalzi van u miksu... )... ispravite me ako griješim i savjetujte mi onako od srca...

Roland Dimension nije bas onaj tipican korus i nije samo za gitare,naopako,da jeste tako bi ga verovatno nazvali - chorus,da ne rizikuju pometnju na trzistu... Najbolji nacin koji mi pada na pamet da se opise jeste ako znas sta je to Roland Jazz - chorus pojacalo:

Dakle nije onaj tipican chorus zvuk, vec kombinacija toga i stereo imagera,ali na jedan pitak nacin sa izuzetnim prizvukom analogije,topline,a ne jeftine agresivne extremne govnarije!
Recimo poslusaj Chris Rea - Road to hell, pa slusaj bass gitaru,ne smem da tvrdim da je bas to korisceno na tom snimku,to ne znam ali 110% podseca na njega! Tu je bas izrazen...
Ili uvod na Nothing else matters,ona gitara... E to je to!

Idealno za pratece vokale,vokale, solo instrumente, bass, svasta...

Licno ne mislim da su UAD maximizeri i final limiteri ista spektakularno! Ja ne bih to radio, mozda eventualno kasnije dokupiti i tako... Jebes zategnut mix bez "safta"...

VCA VU? Bez da razmisljam...! LA2A je vise mekani spori lenji compresor-limiter, a ovaj ujeda!

Da sam u poziciji da imam uslove slicne tvojim, uzeo bih sledece:

500$:

1. LA2A =104.30
2. Cambridge EQ =104.30
3. dbx VCA VU =104.30(ne samo kick,nego i snare,bass,vox,bus limiter!)
4. Roland Dimension=119.20

i ostaje ti od 500$ jos 67.90$, realno mozes da odmah uguras i Pultec-Pro od 55 - 56$, ali nije za izmet razmisliti o tome da je Dream Verb 74.50$...!

Dakle dodao bi za dreamverb 6.50$ sto je cuga u kafani i to je uz Pultec (onaj koji vec dobijes), uz 1176LN, vrlo mocan set...!

Poz'

Last edited by Bockie; 23-12-2009 at 03:37 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote