Quote:
Originally Posted by dvuckovic
Mislim da je to ipak zbog pauze koju si napravio u medjuvremenu. Veoma bitna stvar kad miksas. Ako vec imas vremena, nisi placen na sat, i nema klijenta koji ti stoji iznad glave, probaj da pravis pauze sto cesce. U medjuvremenu sviraj neki instrument, ili slusaj neku drugu muziku. Treba ostati u fokusu i radnom rezimu, ali refresh svakih sat vremena uopste nije losa stvar. Pritom, posto radis ITB uvijek imas Total Recall, pa ti je lako i da odlucis da ti danas nije dan i da ces nastavit sjutra.
|
Najvise vremena ode na taj stimung da sve bude cisto koji si pomenuo i editing....ne libim se da neki ton secnem i mrdnem za koji milisekund levo ili desno ako samo on u celom tejku strchi....
A kad se mixa ...u pravu si za pauze......ali mi prija da ugasim monitor i poslusam pesmu jednom gledajuci u crni ekran..... onda zapamtim sta sam cuo da ne valja pa kad ukljucim ekran onda obratim paznji na to i namikarm ga....
Lo cut je strava alatka....EQ generalno.....SSL mono mi do sad najkorisnije radi....
Ipak ne umem uvek da se reshim guzve na nekom opsegu....panorama pomogne vrlo u tim situacijama....
a za pauze si u pravu sto cesce.....ja bar ne zurim.....i imam vremena za to jer radim svoje pesme ...i ne zavisim ni od koga sem od nekih obaveza....
Evo prodje dve godine i jos nisam ovde skoro nista publikovao....ocu da bude isterano do kraja ...pa cemo posle apgrejd ako treba......zivot vreme oko njega i cimanja ... pa ide polako al to je Bozja volja ...znaci ne treba brze...
samo nekad se ljudi zabodu u pesmu i mix i teraju oce bolje i bolje...al tomenema kraja ...nekad je dobro stati i proglasiti pesmu gotovom....
pa sledecu terati u neki + nivo