Quote:
Originally Posted by slowstar
Ljudi, a sta mislite koliko sam se ja toga naslusao, kada cu uskoro i penziju da zaradim...
Bolje i da vam ne opisujem sta sam sve morao da radim, a kada sam radio jednu veoma, veoma poznatu musku pevacku zvezdu, dok se snimalo pevanje, stalno sam molecivim pogledom gledao u hardware verziju auto-tunea i molio svevisnjeg da ne crkne, a u ranijim periodima bi stajao pored 24 kanalca, i drzao dugme za varispid sve vreme dok je pevac pevao duge note, posle 30-ak tejkova bi mogao da "predvidim" sta ce se desavati, i saobrazno tome vrteo varispeed na MCI magnetofonu da ga "dostimujem"
Ne mogu sam sebi da verujem sta sam sve radio,
|
ooohoohohohohohoo.. josh se ja zalim..
Quote:
ali vi momci, kada pricate o tarifama, nemojte to tako javno, jer su te tarife mizerne u odnosu na ono sve sto radite.
|
nazalost.. ovo je bilo chisto na drugarskoj osnovi.. jer mi je nju nabacio drugar.. pa ajde kao da je ne "derem" ako ne moram..
iako je i to shto bih inache trazio suvishe mala lova za ovako neshto..
Quote:
Da Bog pozivi Melodyne, ja ga takodje posedujem, doduse samo standalone, a to me katastrofalno mrzi da koristim, tako da cu morati da "nabavim" na bilo koji nacin plug-in varijantu. Kada se o lenjivcima radi (kao sto sam ja, na primer) Auto Tune je zgodnija varijanta, mada strpljiv, i brz operater na melodyneu moze bukvalno cuda da stvara.
Neverovatno kako je ambicija i finansijska mogucnost u OBRNUTOJ proporciji sa sluhom i talentom.....zar ne?
|
neverovatno je, ali je i tuzno.
shto se tiche melodyne-a, probajte sx5 (ako moze to da radi na mac-u) ima odlichan i brz programcic integrisan u njega.. radi kao melodyne.. nema sve opcije, nije savrshen.. ali sam odlichne stvari izvlachio iz njega.. kada je neki brzi tempo pevanja trazim od pevacha dva ista tejka, multipliciram i od ta dva pravim harmu.. osim ako chovek nije dovoljno dobar da pogodi sve kako treba..
a malo je tih..