View Single Post
Old 19-12-2009, 01:14 AM   #36
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Kako raditi sa nekim ko nema sluha?

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ljudi, a sta mislite koliko sam se ja toga naslusao, kada cu uskoro i penziju da zaradim...
Bolje i da vam ne opisujem sta sam sve morao da radim, a kada sam radio jednu veoma, veoma poznatu musku pevacku zvezdu, dok se snimalo pevanje, stalno sam molecivim pogledom gledao u hardware verziju auto-tunea i molio svevisnjeg da ne crkne, a u ranijim periodima bi stajao pored 24 kanalca, i drzao dugme za varispid sve vreme dok je pevac pevao duge note, posle 30-ak tejkova bi mogao da "predvidim" sta ce se desavati, i saobrazno tome vrteo varispeed na MCI magnetofonu da ga "dostimujem"
Ne mogu sam sebi da verujem sta sam sve radio,
ooohoohohohohohoo.. josh se ja zalim..

Quote:
ali vi momci, kada pricate o tarifama, nemojte to tako javno, jer su te tarife mizerne u odnosu na ono sve sto radite.
nazalost.. ovo je bilo chisto na drugarskoj osnovi.. jer mi je nju nabacio drugar.. pa ajde kao da je ne "derem" ako ne moram..

iako je i to shto bih inache trazio suvishe mala lova za ovako neshto..
Quote:
Da Bog pozivi Melodyne, ja ga takodje posedujem, doduse samo standalone, a to me katastrofalno mrzi da koristim, tako da cu morati da "nabavim" na bilo koji nacin plug-in varijantu. Kada se o lenjivcima radi (kao sto sam ja, na primer) Auto Tune je zgodnija varijanta, mada strpljiv, i brz operater na melodyneu moze bukvalno cuda da stvara.
Neverovatno kako je ambicija i finansijska mogucnost u OBRNUTOJ proporciji sa sluhom i talentom.....zar ne?
neverovatno je, ali je i tuzno.

shto se tiche melodyne-a, probajte sx5 (ako moze to da radi na mac-u) ima odlichan i brz programcic integrisan u njega.. radi kao melodyne.. nema sve opcije, nije savrshen.. ali sam odlichne stvari izvlachio iz njega.. kada je neki brzi tempo pevanja trazim od pevacha dva ista tejka, multipliciram i od ta dva pravim harmu.. osim ako chovek nije dovoljno dobar da pogodi sve kako treba..

a malo je tih..
HeatMan is offline   Reply With Quote