Thread: Waldorf Blofeld
View Single Post
Old 13-12-2009, 03:57 PM   #285
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Quote:
Originally Posted by aleksandrsteva View Post
ja se razmisljam da kupim waldorf modul. imam roland juno 6 ne juno 60 i znam dobro sta je kvalitet i analogija . moj juno je u boljem stanju nego novi korg pa 50 sto se kvaliteta izrade tice. sto se zvuka tice ima veoma prijatan strings. uzeo bi waldorf blofeld zbog ambijentalne muzike koju nameravam raditi i ujedno bih zeleo saznati da li ima latency prilikom povezivanja preko midija. to je veoma meni bitno. kada na stari juno odsviras arpegio, nekako imas lep osecaj u rukama dok kad isti arpegio izvedes na korgu ili necem novom verovatno zbog softverske latencije taj osecaj se izgubi. pa me interesuje da li je isti waldorf analogno hardverska stvar ili je to samo skup cipova koji samo simuliraju prave oscilatore lfo. vcf i sl....
molim vas odgovorite mi.
Chuj, Blofeld je DIGITALNI sint... Nema veze sa analogijom. Jos uvek ima manjih bagova sto se tiche nekih stvari, tipa da arpedjator sa Blofelda ne prati midi clock od DAW-a, tj. podesis isti bpm ali iskache. Taj im je bag poznat i resice ga novim apdejtom. Za ambijentalnu muziku neces naci bolji sint, ne samo za tu lovu vec i vecu. Zvuchi fantastichno, mod matrix izuzetan... Uzmi ga i ne razmisljaj (sto se mene tiche)... Pitaj ako te jos nesto zanima...
silicon science is offline   Reply With Quote