View Single Post
Old 23-11-2009, 11:00 PM   #63
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ovaj... ako ti neki muzičar/producent/miksad?ija spusti cenu kapiram da on ustvari respektuje tebe. Ili mu je tog trenutka va?no da uzme kakve-takve novce. Ne?to od to dvoje, izaberi varijantu koja ti vi?e prija

?to se mene i mojih iskustava tiče, sa spoljnjim saradnicima (muzičarima i producentima) sam se dogovarao na tri načina:

1. Oni ka?u cenu po kojoj bi radili, a ja tu cenu prihvatim ili ne. Nema cenjkanja. Ako zaista ?elim da sarađujem sa nekim, platiću mu punu cenu. Respect

2. Ja ka?em koliko mogu da im platim, a oni tu cenu prihvate ili ne. Nema cenjkanja. Ako neko ?eli da sarađuje sa mnom, prihvatiće onoliko novca koliko mogu da mu ponudim. Respect

3. Napravimo ekipu i uđemo u zajednički rizik. Respect

Nikada me nije zanimalo koliko neko inače uzima novca. Razgovarao sam (ili su dogovori i?li preko izdavača) sa potencijalnim saradnicima o konkretnim poslovima. Na taj način sam funkcionisao dvadesetak godina, i onog momenta kada mi je to postalo neisplativo prestao sam da se bavim popularnom muzikom. To svakako nije razlog za divljenje ili prezir, to je eto tako...

A oba?ka mi idu na ?ivce priče tipa: "Bate, ja to inače radim za XYZ kinti, ali tebi ću da učinim cenu jer te gotivim". Mislim, ja ljudima koje gotivim radim za D?, a poslove radim za... novce. Upravo iz tog razloga radim mnogo za D? (tj. za prijatelje koji i sami rade za D?), a retko za pare... Po?to neću da radim za BILO KOJE pare, ?to je Vrač već objasnio par postova unazad.

Pozdrav,

Vasa
Jeste da je malo otisla tema ali kad smo vec tu pa da objasnimo jos neke stvari.
Slazem se za to sa kintom.Najbolje receno-ti reci cenu,ja cu moju.Ako se slozimo eto posla,ako ne jbg..

A ajde da cujem vase misljenje i iskustvo.Jel znate koliko naplacuju underground producenti matrice za hip hop a koliko za narodnjake tj za GRAND ??
Poredjena radi scott storch naplacuje 125 000 $ official price da se odmah ogradim a timbaland 250 000$ ,dok nasi za narodnjake uzmu od 300 evra do 5000 KOLIKO JA ZNAM !!
ugljesa is offline   Reply With Quote