Quote:
Originally Posted by Strale
pozz svima.... nov sam ovde kod vas, mada znam odavno za forum....
pregledavam forum vec neko vreme i ispale mi oci ali odgovor na sledece nisam nasao!!!
konkretno bavim se elektronskom muzikom... do skora HOUSE-om, ali sam "preso" na PSY TRANCE.....
naravno kao i velika vecina prvo za sta sam cuo je FL studio, u kome i trenutno radim, mada planiram da se prebacim na Logic (pazario sam skoro MacBook Pro)...
E sad, imam ja vise povezanih pitanja al da krenemo ovako.. CVRSTO sam resio da se bavim produkcijom (vec oko 2 godine se drndam sa FL-om) i ne nameravam da prestanem, kao vecinu prodje zelja za par meseci ... mada opet kad god odradim pesmu nesto mi fali.... naravno posto ova muzika nije za'ebancija i nije dovoljan samo talenat nego i znanje, shvatih da mora da se zavrsi neka skola za ovo.... vidim ima brdo faxova, neki kazu valjaju, neki ne...ne znam da li je pametno da se upisujem na neki ?? iskreno briga me za diplomu, ja hocu da znam znanje  ... e sad ono sto me muci jeste da vidim da brdo ljudi, i to nasih, koji su se daleko progurali u gore navedenom zanru i nisu zavrsili nikakve skole!?!?!?! tako da me interesuje da li je zaista moguce da su stvarno jaki talenti pa su sve zivo naucili sami??? Ili mora da odes i volontiras u neki studio i ucis "zanat".... ako je odgovor volontiranje interesuje me GDE???
video sam da u BGD postoji neki MasterBlaster Studio koji kao drzi kurseve, mada meni to sve smrdi na uzimanje para...
Ja hocu da budem samostalan, a ne kao sto sam cuo da neki rade, urade pesmu i onda salju ljudima u studiu da rade mastering i sredjuju tu njihovu "ideju"...
Zatim... Recimo da sam ja sada naucio da radim, i napravio kilo pesama, sta sada da radim sa tim??? kako naci produkcijsku kucu?? kako ide sva ta procedura???
evo poslusajte nesto iz moje produkcije.... pa mozete i ostaviti neki komentar....  (na netu imam samo ove 2 stvari :P )
www.myspace.com/beatmasterdj <--- HOUSE
www.myspace.com/socialscientists1 <--- PSY
|
za house i psy trance nema skole! nema skole ni sa druge stilove...!??
Niko ne ide u skolu da bi naucio kako se radi klubska muzika..
Slusas ploce, kopiras, analiziras, ucis...a treba i talenta. To "promakne" mnogim ljudima. Nije dosta kompjuter i dobra volja (i po koji plug in..) neko jednostavno nukada nemoze da nauci to...
Dve godine ja malo da se postane dobar u bilo kojoj muzici...a po onome sto sam cuo na tvojim myspejsovima...trebace ti bar jos 3-4 godine ozbiljnog rada da se pomeris u neku jaku srednju ligu...
"kako stici do vrha"...e to ne znam, ali znam da treba jako mnogo vremena...
za sve oko muzike treba vremena, i to puno...skole batali...nema leba od toga...sam moras da sve naucis...
a kad naucis sve i napravis "kilo dobrih pesama" - "samo ce se kasti"
..drugim recima - posto si daleko od toga sad, nemoj da brines oko toga. Prvo ovladaj muzikom a posle je sve lako..
uzput, nikada nije bilo gore vreme da se pocne u elektronskoj /house / trance muzici...zasto? Ima 100 miliona likova sa laptopovima, jeftinim karticama i gomilom virtuelnih sintij i library-ja koji "sklapaju" neku "muziku" od vec gotovih samplova i fraza...
nikoga vise nije briga za tu muziku (ima je previse, i nikome netreba toga u toj kolicini..) tesko je da budes primecen, da izplivas...ispravka...nije tesko - NEMOGUCE JE!!!
toliko...