Re: AKAI MPC (preporuka)
Imao sam skoro MPC 500 kod sebe. Iako se cini da je to "poor man's MPC" mislim da je daleko od toga. Problem su pad-ovi jer treba da udaras u njih cekicem kad su na velocity sensitive modu. Moze da radi i na baterije. Sekvencing, dodavanje efekata, recording, USB konekcija za transfer samplova, itd - sve jako dobro radi i mislim da je poprilicno dobar za standardne potrebe
E sad, zasto uzimati MPC? To sam se pitao svo vreme, tj sta je to sto neko dobije sa njim. Tu prednost imaju stariji MPCovi jer su i stariji konverteri (kao MPC 60). Bez sumnje je da sprava ima dobar sound na izlazu - pogotovo "jaci" MPCovi zbog headrooma koji je bolji nego na ovom 500 koji imah. Novija generacija MPCa ima i novije konvertere, i samim tim ako juris neki oldschool sound to neces dobiti osim ako ne uzmes neki stariji sampler. Jasno je i da treba koristiti tj samplovati soundove sa vinila, blago distorzirane, preko nekog dobrog DJ mixera.
Tako da se svodi pitanje na to - kakv zvuk juris (90s? - ako je sam tip zvuka u pitanju) ili ti je potreban hardware workstation gde ces bukvalno sve da odradis bez upotrebe soft-samplera, koji su jednako mocni btw
|