Quote:
Originally Posted by alek019
Ufff, šta ja pročitah ovde. Šta zna dete šta je bandera, metne na rame i nosi.
|
Pa moze da proba, dalje od toga ne moze
A i ne pricamo o deci od 5 godina, ima dece debila i od 40 ...
Quote:
Deca autoritet? Još jednom uffff.
Kad ga počnu mazati na hleb da bi se prehranili malo će im biti muka.
|
Deca uce takav patern ponasanja, autoritet se ne uspostavlja na osnovu postovanja zdravog razuma, vec na osnovu zakona starijeg i jaceg. Posle se cudimo sto ne mogu da razrese svoje nesuglasice pricom, vec jedni drugima vade oci i razbijaju glave ...
Quote:
Ja život ne smatram s.... Nisam ni rastao u s.... Ne mislim ni da je ovaj forum s....
|
Ne mislim ni ja, ali nismo bas odrastali u vreme blagostanja, kao Svajcarci npr.
Quote:
Mislim da ovde ima muzičara koji mogu svojim autoritetom (uff što ne volite ovaj termin) da utiču na omladinu i da to treba da rade. A ne rade, pa pogledajte koliko ima na forumu muzičara, dobrih, talentovanih, neki i afirmisani, ali neće da se zameraju i zamaraju da kažu neku reč u ime kulture govora i ponašanja koju zaboraviste il bolje rečeno iz petnih žila se borite da zaboravite i još ubedjujete i sebe i druge da je to ok.
|
Evo jedna prica ovde, iako je duga mislim da je neophodno da se ukaze na kakav se autoritet ovde misli.
Teorija o pet majmuna:
-----------------------------------------------------------------------
Teorija o gore spomenutim majmunima kaže da ako stavite pet majmuna u kavez, a u kavez stavite i ljestve i na vrhu ljestava grozd banana da će prvi majmun koji ugleda banane krenuti trkom gore da je zgrabi. Ako u tom času polijete sve majmune hladnom vodom i to ponovite svaki puta kada neki od njih krene po banane, nakon nekog vremena u trenutku kada majmun krene po bananu ostali će ga zgrabiti, srušiti na pod i zamlatiti. Kada postignete tu razinu rekacije, zamijenite jednog majmuna s jednime koji ne zna što će se desiti kada krene po banane. Ovaj će naivno krenuti po bananu i dobiti će zaslužene batine. Nakon nekog vremena promijenite još jednog majmuna, pa još jednog i sve tako dok u kavezu više nemate nijednog majmuna koji zna što će se desiti kada se krene po bananu, no svejedno će svaki pokušaj u startu spriječiti i zamlatiti svaku želju za daljnjim pokušajima.
--------------------------------------------------------------------------
Ja takav autoritet ne zelim. Ni sami roditelji nemaju pojma zasto neke stvari rade, podlozni su uticajima okoline i ponasaju se kao papagaji, tako da ne mogu slusati autoritet za koji jasno vidim da nije svesniji od mene samoga.
Imam i jedno pitanje, sta ako nam autoritet kaze da treba da ubijemo druge ljude? Trebamo li ga poslusati kao sto su nemci slusali svoj autoritet?
Jedan od velikih mislilaca, ne znam tacno koji je vrlo lepo rekao:
prihvatite istinu kao autoritet, ne autoritet kao istinu.
Treba ostati dosledan. Niko se ne bori ovde, pokusavamo da iznesemo argumente za i protiv, sto je uljudnije moguce, nema pobedjenih i porazenih niti kriticara i kritikovanih, samo razmisljamo na temu. Posebno nema potrebe za shavtanjem svega ovoga suvise licno.
Ja takodje ne opravdavam tekst ove pesme, niti takvo ponasanje (davanje droge zenama radi sexa, i generalno omalovazavanje zenskoga roda), ali mislim da to svi treba da shvate za sebe, a ne da neko dodje i da im kaze da tako treba, pritom ne objasnjavajuci zasto.
Autoritet je mac sa dve ostrice, ako nauci da tebe slusa dete, naucice da slusa i druge ... ali ako ga naucis da razmislja glavom, onda si napravio coveka.