Ja sam za to da se sve dozvoli, a da roditelji sami objasne prvo sebi, a onda i njihovoj deci sta je dobro, a sta je lose, kako za njih tako i za drustvo u celini.
Od cenzure nema nista, jer ako dete ne cuje ovu pesmu na radiju, internetu ili ovom forumu, cuce je kada izadje u kraj sa ortacima, jer nije ova pesma stigla iz druge dimenzije, vec su je stvorili neki ljudi koji zive u nasem drustvu zajedno sa nama.
Dete, kao ni stariji, ne treba da svako malo kada mu nesto nije jasno ide i trazi misljenje od roditelja, popa ili psihijatra, vec treba da bude dovoljno sposobno da samo donosi zakljucke o zivotu. Ne mogu se sve moguce situacije strpati detetu u glavu, dete mora nauciti da razmislja
svojom glavom, i samo tada roditelj moze biti delimicno siguran da dete nece napraviti neku glupost.
Ipak je, bar iz mog skromnog iskustva, sve do roditelja, jer kada pogledam, svi smo odrastali u istom da ne kazem sranju, ali neki su postali pljackasi, ubice i narkomani, drugi su postali vernici, dok su treci naucili da odgovorno uzivaju u stvarima koje im zivot pruza ...
Dakle bolje ucite svoju decu da razmisljaju, nego sto cete se truditi da im zabranite da nesto cuju, vide ili procitaju.
Da se nadovezem:
sam autoritet, je upravo najvece zlo za zdrav razum, jer se deca uce da slusaju bez pogovora i bez mogucnosti rasprave ili dovodjenja u pitanje stavova. Kada ih jednom naucite takvoj gluposti, kako onda ocekujete da saslusaju vase razumno objasnjenje u vezi necega sto vi mislite da nije u redu?
Ne, sada su oni autoriteti, rekli su da je njima to kul, i nema rasprave dalje, to je tako! Tako ste ih naucili, svojim sopstvenim ponasanjem, zar ne?
Sto rekli ljudi shits in, shits out!