Quote:
Originally Posted by awacs
Čuj, koliko se sećam TI si se nasekirao što niko neće da priča sa tobom povodom pesme. Ili grešim. Ali tako je nekako cela ova priča počela... Da te ispoštujemo ovo ono.. :/ A ni fusnote nismo pisali MI nego TI... Jbg. Pa kad si vešć hteo da čuješ komentare - slušaj ih.
Pozdrav,
Vasa
|
jesam.. nasekirao sam se.. mislio sam da me ne volite, iskreno..
pratim komentare i drago mi je kakvi god bili..
evo ovako da probam da opravdam prethodnu stranu:
mi smo svi 87 godishte, ishli svi u istu osnovnu.. znamo se od malih nogu.. ovo je jedna od pesama koja je radjena kako za shiru ekipu, tako i za nashe drushtvo koje se poznaje u nekim deonicama pesme.. godishte spominjem iz dva razloga: odrasli smo uz kockicu, i isti fazon hip hopa.. i nismo prerasli to doba... kockicu jesmo hahah, ali rap 90tih do danas nije prevazidjen.. eto, nas trojca ne slushamo nishta novije od 2000te godine.. dobro tu i tamo se zavuche koji novi album i izvodjach, ali jednostavno ono je golden era.
sad, ne znam koliko pratite domacu rep scenu, a ni stranu.. preko je nenormalno pocheo da se koristi autotune.. jay z je probao da ga ubije, ali izgleda da nije uspeo.. preteruju i sad svi znaju da pevaju, pa i sa tuneom neki zvuche uzasno..
a ovde.. ovde je postalo nenormalno.. autotune bacaju na strofe, shto i na engleskom zvuchi ljigavo.. a ovde je josh gore..
sa trece strane, mi pokushavamo da uradimo comeback old school hip hopa... tj da uradimo ono shto je domaci hip hop bukvalno preskochio.. i sve su pesme u tom fazonu, sa malo komercijalnijim (uglavnom pevanim) refrenima.. ali cela pricha albuma je zurka i zezanje.. tako je hip hop i nastao.. ali naravno, ubacili smo u celu prichu i par pitkijih pesama za shiru publiku.. tih par pesama prate trendove.. ali opet na nash nachin - sprdnja. tu i tamo nam dodje da napravimo neku budalashtinu (kao ovo).. i sad, refren je vec bio kraden.. i toliko iritantan da je neshto moralo da se uradi, i eto bacio sam ga na autotune, selektovao pola pogreshnih nota ne bi li ulazilo u uvo.. a ovakvi falshevi definitivno ulaze u uho.. kad je vec cela pesma veselje i zezanje, zashto ne uraditi sprdnju sa refrenom? i otud moje "da bude retardiran".. ukratko to je to..
sa pete strane, niste u potpunosti propratili stvari koje sam kachio do sad (ne krivim vas samo kazem) pa ne mozete da skapirate bash ni prichu u potpunosti.. i kakvi su nam refreni, i kakvo zezanje mi radimo.. uglavnom idemo na to: da melodija ili rechi ulaze u uho, ili da bude besomuchno ponavljanje par rechi (novchanice novchanice novchanice).. i to se lako pamti.. jednostavno idemo na dizanje mase, sprdnju, zurku i zezanje..
zato sam mishljenja da (skoro) sve nashe pesme treba poslushati sa osmehom na licu..
eto
poz i hvala josh jednom svima na komentarima.. keep 'em coming.. kakvi god bili..
pozdrav