View Single Post
Old 19-09-2009, 09:54 PM   #4
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: YAMAHA MO6 ili KORG M3?

Ne bih da uporedjujem, nemam najbolju polaznu tacku sto se tice Motif-a, ali za M3 mogu reci da kosta vise nego sto vredi, za mene je bila pravo razocarenje, pocevsi od dirki pa sve do samog sound-a.
Mozda sam ocekivao previse, ali za taj novac bih uzeo Kurzweil, naravno gledam sve iz svog ugla gde mi taj instrument treba za simulaciju zivih instrumenata, klavira, rhodes-a, duvaca i gudaca, dok uopste ne koristim shabanayzere i razne modulsane zvukove koje M3 verujem pruza.
A ako zelis toliko novaca dati samo za sampler, tu mi se jos manje svidja, za to postoji mnogo bolja varijanta od skupih klavijatura koje svakom danom bivaju sve vise deplasirane i obezvredjene.

Kurzweil PC1 mi je bio neuporedivo ubedljiviji i svirljiviji od M3 kojeg sam posle samo jedne pesme hteo da iskljucim i ona dobro poznata katastrofalna kontrola dinamike na Korgu gde ako zelis da bude vise dinamike, cak ni udaranjem po dirkama ne dobijes maksimalnih 127 velocity, a ako stavis malo manje onda dinamike skoro i da nema, odlicno za narodnjake, ali nikako za klaviraski nastrojene svirace, skoro duplo jeftiniji PC1 je potpuno druga dimenzija.

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 19-09-2009 at 09:58 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote