View Single Post
Old 17-09-2009, 01:01 PM   #39
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Ima li doktora na forumu?

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Meni nije jasno kako to mere, dal mere brzinu kojom ja signaliziram da cujem?ako je tako onda je trebalo brze da signaliziram, ja sam zbog buke automobila itd i njenih shumova van sobe signalizirao tek kad sam bio siguran da nesto cujem...
Fora je da signaliziraš čim ti se učini da si nešto čuo. A valjda ti je i samom jasno da u loše izolovanoj sobi teško možeš da razlučiš šta je škripa kočnica, a šta 4kHz iz sluški.

Ja sam davno išao kod ORL u domu zdravlja na Banovom Brdu (trebalo mi uverenje, tj audiogram), i med. sestra me ugura u "gluvu sobu", a za to vreme u glavnom delu ordinacije doktorka pregleda devetomesečnu bebu koja vrišti pošto ima upalu srednjeg uha I kažem sestri: "a da sačekam ja dok doktorka završi pregled?", a ona će: "nemoj ti ništa da se sekiraš". I pogledam audiogram, a on izgleda ko grafikon srpskog privrednog rasta. I pogleda doktorka audiogram i u dijagnozi napiše: sluh odličan.

Ja pop...im, odem da uradim audiogram (ovog puta zbog sebe) kod nekog lika koji je tada bio na glasu među kolegama, uđem u gluvu sobu, a tamo škripi stolica i pitam medicinsku sestru koja sedi za mašinom: "a jel mogu ja da stojim?", a ona će: "samo ti sedi i nemoj ništa da se sekiraš". Onda sam digao ruke od daljnjih testiranja sluha.

Uostalom, to ti je kao IQ test - možeš da ga držiš u fijoci, ali on ti ne garantuje ni uspeh ni sreću u životu i radu.

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
A ako je cujem tek na 20db 2KHZ kako ona to zna, dal mi je pustila tise, pa ja nisam cuo i kada mi je pustila jer smo test zavrsili za cirka 10 sekundi?
Nemam pojma šta si hteo da pitaš. Žena ima dugme, ima skalu, ima oči da vidi kada si reagovao. Nema tu ništa više od toga. Malo bolja fora je kada imaš taster koji sam pritisneš kada nešto čuješ. Uostalom, kao što rekoh - sve to nije toliko bitno.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 17-09-2009 at 02:19 PM.
awacs is offline   Reply With Quote