Bok, Vasa!
Tema je malo preširoka da bi se strpala u par postova, vidiš da se trudim

Miris borovine uvijek popravlja raspoloženje.
Genijalnost 
ove sobe koju sam spomenuo je u upotrebi materijala, to je 'pravi' inženjerski posao. Zašto oduzimati dodatno kubaturu prostora bas trapama ako se to može na ovaj način elegantno riješiti? Gipsana ploča je
de facto membranski apsorber, a mineralna vuna joj proširuje Q i time se dobiva solidna mala režija do nekakvih skoro 50 Hz. LENRD-i u kutovima će riješiti midbass, a paneli Studiofoama srednje i visoke. To vrijedi ako zvučnik ne ide preduboko, ili ako ide ali treba
roomgain da bi bio linearan. Za one korisnike kojima je ovaj komplet namijenjen vrhunski odrađuje posao. Teza koju sam branio je skupoća, u korist vrhunske kvalitete srednjih tonova, a ne efikasnosti. I razglasni su zvučnici efikasni, a u prosjeku nisu neko ogledalo kvalitete.
Nije baš bilo threadova jer je stiska s vremenom, ali ćemo se truditi
A propos Lipsona - najbolji mi je onaj dio kad prođe avion/kamion/svemirski brod pored prozora
@boggi
Nisam mislio kad sam pisao prethodni post na profesionalne korisnike, nego na
entry level i
voiceover studije. Profesionalni korisnik koji ima novaca za monitor koji je ravan do 20 Hz/120+dB SPL bolje da ima i za tretman, jer jedno bez drugoga ne ide. BTW, duljina wedgea na 20Hz iznosi oko 5,6m. Koliko ih studija na svijetu ima?
Jesam li spomenuo korisničku podršku?
Ne slažem se za azmafon, jer ne postoje dva materijala koji imaju identični način upijanja zvuka.
LP,
Luka