Originally Posted by pecass
Strategija Marine Tucaković za pravljenje hitova
Svaki posao u ?ivotu mora biti dobro osmi?ljen, a kvalitetna strategija je pola posla. Najbr?a "pesnikinja" svih vremena (oko 100 pesama dnevno), Marina Tucaković je uvek u velikom poslu, jer joj se dnevno javi pola estrade sa ?eljom da im napi?e 10 novih pesama - 10 novih hitova, te mora racionalno da tro?i svoje vreme. Praskozorje. Marina spava sa povezom preko očiju. Zvoni telefon.
Marina (pospano): mmmm... alo!
Glas sa druge starne ?ice: Ej, ćao, Maki, jesam li te probudila? Stoja ovde.
Marina (skida povez): U, bre, Stojanka, vidi? li ti koliko je sati?
Stoja: Izvini, ja se sad vratila sa tezge. Nego, htela sam da te pitam. Hoću da napravim bombu od albuma, da jebem kevu svim ovim kurvetinama i otvaračicama usta, pa sam htela da mi ti napi?e? pesme. Pare nisu problem.
Marina (uzima papir i olovku): Ma nema? frke. Nego, ti si ipak klasa, moraću da ulo?im dosta vremena, oko 2 meseca, a to će ba? da ko?ta...(računa). Je l puno 30 hiljada evra, pola unapred, pola po obavljenom poslu?
Stoja (ushićeno): Ma gde mnogo, superi?ka. Sad ću da ti uplatim 15 soma na tekući račun. Aj, čujemo se se za 2 meseca, neću da te ometam.
Marina odlazi u klozet. Uzima redom bočice od parfema, domestosa, cifa, vima i čita etikete na njima. Munjevito pravi nekoliko rima: emulgator - integrator, patnja i bol - etil alkohol, balzam - orgazam.... Posle 5 minuta se vraća iz kupatila i uključuje kompjuter. Otvara jedinu pesmu koju je ikada napisala, 1982, i random metodom, na 10 različitih načina umeće novostvorene rime, i pravi 10 novih pesama. Isključuje kompjuter, pakuje torbu i kreće u banku. Podi?e 15 'iljada koje je uplatila Stoja i odlazi u turističku agenciju gde uplaćuje dvomesečno letovanje na Sej?elima.
Dva meseca kasnije. Susret sa Stojom.
Marina (crna ko Med?ik D?onson): Gotovo, Stojo! (Pru?a joj 10 papira sa tekstovima).
Stoja: Ju, al si pocrnela, kao da si na moru bila. (Pru?a joj 15 hiljada)
Marina (pare u d?ep): Ma kakvom moru, crn je ovo posao, moja Stojo.
Stoja (zadovoljno čita pesme): Jebaću im kevu sad.
|