Thread: minimoog..
View Single Post
Old 23-08-2009, 07:32 PM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: minimoog..

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
Cestitke!!!

Divno je kad ispunis decacki san!
Nisam "preterani i po svaku cenu" ljubitelj "starina", ali (koliko se moze primetiti) ovakav komad vredi posedovati...

Meni je ,vec neko vreme, u izgledu jedan solidan Rev D komad, mozda se usudim "uclaniti" u klub...
pa kad je nesto nezamjenjivo onda nije starina, vec Stradivari. pa ?to znači vrijeme ako ne?to i dalje radi svoj posao, ili svoju magiju, nenadjeb*vo..

u svakom slucaju samo naprijed, nećes za?alit

Quote:
Originally Posted by dlukace View Post
čestitke!
jedno pitanje-probao sam svirati voyagera i phatty-a i solidno je to ali obrada je katastrofa(osjećaj potova i sama plastika!)
kakvi su stari modeli ?to se toga tiće,a i kako s dijelovima?
večina dijelova za minimoogove postoje. i lak?e su nabavljivi nego za sinteve iz 80tih. osjećaj potova na svim starim spravama je odličan. pogotovo na spravama bez memorije (gdje pot vrijednost ne prolazi kroz cpu i multiplexer), vec je direkt na sound circuitu odn. zvucnom sklopu. nema bolje od toga. (od novih je recimo vygr old school, ili futureretro XS, takav.)

inace kontrola mi nije bila tako losa na voyageru. puno bitnije je da se zvuk neda usporediti. jos voyager radi dobro za neke stvari, to je jednostavno moderan analog sa dobrim, ali drugacijim urednim, hladnijim i nadasve tamnijim zvukom.

ali LP je stvarno katastrofa. da ne ulazim dublje.. pojede ga i source, i sh2/9 i pro one.. za doručak. samo da navedem par primjera.

clusterchord is offline   Reply With Quote