Quote:
Originally Posted by Everlast
@ DaBear
Da ne bi bilo zabune - ja tebe cenim covece  Moji postovi ne idu u pravcu olakog "provociranja", ali...
Gledam tvoje komente na radove u "promocije radova" sekciji
uglavnom si pregrub u smislu - ne kapirate, ne znate, to je loshe, ne prodaje se, nema nista od toga..i nista konkretnije od toga
Ja verujem da poznajes muzicku scenu i nacin funkcionisanja iste bolje od bilo kog ovde kod nas, mada, nametanje autoriteta kroz kritike i "nemate vi pojma" ne vodi nicemu
pa i ovde su ljudi naslusani kojekakve muzike, imaju neki razvijen smisao za prepoznavanje sta je ok sta ne...nas prob je sto smo mi jako udaljeni od industrije kakvu ti poznajes..mislim da je to i prednost, jer nema velikog profita, pa su ljudi "blizi" muzici...mada, cini se da je to i prob u isto vreme
Prob je i u tome da se stice utisak da rezonujes da muzika u formi neke "umetnosti" nema nikakvog smisla, vec da instant hitici koji se prodaju klincima i udovoljavaju tom nivou muzickog uskusa je jedino sto ima smisla (bar ja to tako vidim iz tvojih postova)
Ono sto sam razmilsljao da predlozim tebi je da neke stvari konkretnije objasnis, pa makar to znaci ponovo gostovanje u Q&A na Rumskom jer mislim da imas sta da kazes
Konstruktivnost tipa kritike koju dajes bas i ne "radi" tj. cini mi se da nije od neke pomoci - nista konkretno
Ne znam da li imas vremena, ali bilo bi interesantno da na nekim konkretnim primerima objasnis ljudima kako se radi ono u cemu si ti najbolji
Sve ono sto si nabrajao u poslednjem "mixing thread-u", ali konkretnije
Sto se tice samog muz biznisa i industrije i muzickog ukusa, tu je odavno poznato da nema sta da se raspravlja
pozdravljam te  i ne zameri na otovrenosti
|
nema zameranja...free speach !!
jbga...kako da das nekome "konkretan" savet?
Da promeni akorde iz c dura u G dur?
Da promeni kompresor na (lose ) odsviranom basu..?
Da ubije pevaca?
Pa meni niko nije davao savete kad sam poceo i kad sam dosao ovde....kupim plocu / CD, stavim sluske, slusam, analiziram....izbor zvukova, aranzman, ko sta svira, koji instrument sta svira i kad...zasto je to ovako i onako..koji reverb itd..sve se to cuje.
I tako vremenom pokapiras kako sve to radi zajedno i u tom nekom analiziranju / inspirisanju / kopiranju dodas nesto svoje i polako razvijes svoj stil...
Mozda bi i vise uradio da sam znao da sviram (Slowstar me molio da mi pokaze note svojevremeno,a li ja nisam hteo !!)
A mozda i ne bi...znam ljude koji mega sviraju - ali ideje niks! Nula!! Mnogo su optereceni "pravilima"...
Svaka pesma je kao knjiga - sve moze da se procita (ako znas da citas)!
neko procita i pravu knjigu pa nema pojma o cemu se radi...u pesmi se cita izmedju redova...
100 puta sam spomenuo susrete sa ovdasnjim A&R likovima koji bukvano slusaju tvoj rad prvih 45sekundi do minut!! Ako sve nije na mestu - ostav!!
Na popravni...ako sledeci put "padnes" - nikad nece da te zove vise...
Dok sam malo aktivnije radio muziku, nije bilo pravila..samo "osetis: kad nesto valja, kad je miks/produkcija/aranzman gotov. Problem je sto 99% ljudi to NEMOZE da oseti.
To se ne da nauciti...
bas sam se raspisao (inace kopiram neke libraries 6 x po 1 TB !!! pa sedim i dosadjujem se....)