Quote:
Originally Posted by quake
.... mislim da cu morati u bitnim trenutcima da ih pustim da sednu na moje mesto da bi culi sta treba da cuju.E sada,u ovako napucanom studiju kao ovaj ovde....
|
Mislio sam da ne volite da vam klijenti cackaju mikser/kontroler, nasuprot tome, mislio sam da vecina klijenata upravo to voli... da sedne za mikser i da se oseca kao "pilot u avionu"... bice da sam nesto pobrkao.
Ako je tako... stavljajte sofu gde hocete, nek sede tamo i nek bleje... a kad nesto treba da cuju, onda im ustupite svoje mesto, i samim tim dajte priliku da nesto cackaju, i time "podizite" svoj profesionalni autoritet... ja nemam nista protiv
Quote:
Originally Posted by quake
Jel moguce da su tu stedeli ili je nesto drugo?
|
Naravno da je moguce... jako malo ljudi zele da uloze u akustiku posto se to ne da prodati tako lako i ne dobija se puno kada posao krene po zlu.. sprave i ostalo lakse idu i brze se vracaju pare. Cista ekonomija... ali i prostor za zamlacivanje i zaludjivanje onih koji studio iznajmljuju ili koriste... koji samo podseca (spolja) na studio.
Mozda moze DaBear da se raspita posto je kostao ovaj projekat... ali... sam siguran da nije bio jeftin ni malo... ma kako mi ovde kritikovali i pravili se pametni... cak i ovo se u belom svetu PLACA poprilicno... a sa druge strane meni je licno drago sto mi ovde pricamo o QRD sa strane... tamo im na pamet ne pada da to stavljaju... cak i onaj binarni difuzor ima jednu kratku sekvencu ... nastavljenu tri puta... ni tu se nisu smarali... i sekli su lajsne iste sirine tri puta... orijentisali uzduz (iako su tada najneefikasniji) .. itd. opet usteda... tako da mikser, monitori i outboard daleko premasuju kvalitetom i cenom doticnu akustiku studija.
Licno mi je drago da, posle nekoliko godina, na ovom forumu mozemo diskutovati o jednom belosvetskom studiju na ovaj nacin, i da imamo cak i uslova da proverimo pretpostavke... a ne samo da se lozimo i pricamo kako je sve to super, i jaooo kako bi bilo super kada bi mi to imali... bla, bla... ko se ne seca.... ima u starim threadovima
DaBear, forum sluzi za diskusiju, ovaj deo konkretno za akustiku muzickog studija, i studio cije si slike prilozio
je bio dobar primer kako neke stvari NE treba raditi... samo to... nista licno nemam protiv tog studija, i da... osecam se dovoljno sigurnim u sebe da kritikujem ako vidim da nesto ne valja...
pozdrav
bogi