Quote:
Originally Posted by DaBear
jbga....ovi sto su dizajnirali studio, izgleda da su neki mrmoti...sve neke bezveze studije radili....u kojim snimaju neke leve grupe....
.....
|
Nema potrebe za cinizmom... i nisu mrmoti nego im je svejedno... samo nek gazda bude (vizuelno) zadovoljan i nek plati, ostalo je nebitno.... mislim da si vec primetio takav nacin rada i u svom poslu... nacin je legalan i legitiman kao i svaki drugi... i nevezan za sam posao... niti posebno za neku drzavu.
Ja sam prokomentarisao zato sto je to PROBLEM... pogotovo za nekog ko ne zna za problam i naivno ocekuje da na toj sofi stvarno nesto cuje kako valja...
U Hammeru si video barske stolice... i slusanje na tom mestu je nesto malo losije za stereo od slusanja na mixing poziciji... mislis li da se to slucajno desilo? Bice da sam "neposlovan" kada sam
i o tome brinuo...
----------
EDIT:
Ma ne obracaj paznju na to sta ja pricam... verovatno lupetam svasta... medjutim i pored toga svaka knjiga koja opisuje difuzore navodi da pozicija coveka u odnosu na difuzor mora biti najmanje 4 talasne duzine donje granicne frekvencije... sto ovde nije zadovoljeno... nikako..
a voleo bi da ti neko od clanova foruma prenese iskustva slusanja neposredno ispred difuzora (vrlo su "zanimljiva")...
prema tome, sta god bilo, kakve god studije ta ekipa pravila, i kakve god bendove ti studiji snimali, to je pokazatelj njihovog poslovnog uspeha.... i jedino to... a difuzor ce praviti probleme kada si blizu i ovde u Srbiji i tamo, poslovno uspesnima i onima malo manje uspesnima.. niko nije imun na tu pojavu... a njihov poslovni uspeh nema nikakve veze sa tim.... pricamo o akustici studija a ne o "kako uspeti u mizickom biznisu".
A sto se tice trpanja sofa svuda gde se stigne...
obrati paznju na studije gde su doticne sofe ODMAKNUTE od zida i zadnjeg difuzora poprilicno (metar ili dva)... e onda ekipa koja tako radi, radi korektno i ne povladjuje neupucenom gazdi... pravi muzicki studio a ne enterijer i scenografiju muzickog studija.
Inace ja ovako kako sad pisem, usput tako i mislim i govorim i radim svakodnevno... pa bi bilo malo preterano da sada zbog neke ekipe koja radi akustiku za studije koji snimaju neke bendove i spominju se u magazinu... "zaboravim" i na knjige i na iskustvo.
--------
pozdrav
bogi