View Single Post
Old 25-06-2009, 06:12 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Mr. Lou feat Grof - Ziva Gotiva (Fresh Cut)

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
pa vidim ja da si ti zasiljio da istjeras svoje

afroman - crazy rap, eminem - blow my buzz i lista ide u nedogled... sta je bilo sa "pjesmama" koje su opustene, za koje ti ne treba mozak, nego samo neki catch da ti uljepsa dan, jutro, vece...

jasno je da je komercijala i da je za balkan ali ne znam sta ti je tako zapelo za uho da te tjera da stavljas
ali posto je ovo jedini forum na kojem bi kolegijalno bilo da se da obrazlozenje evo reci cu:

brass tema - - prepoznatljiva tema, dobar pocetak za prvi singl koji treba da zahvati sto je moguce vise... skinuto sa akai cd-a big brass

Tekst i "pevanje" - tekst govori o zenama na neki "uvrnut" nacin. jasno je da nema uvod zaplet i rasplet ali se islo na to da se serviraju informacije "kako mi volimo zene i volimo da se gotivimo sa njima". "pjevanja" nema ali to ne ogranicava izraz... iducu stvar planiram uraditi cijelu sa vokoderom na jednom tonu (doduse tekst je tad bitniji...)

Onaj nasminkani,.... - "nasminkani" je vampir, ili bar on tako tvrdi. to je njegov stil, njegov kont i ja u to nisam htio da se mijesam i iskreno nisam ni imao vremena...

gitarice - to si dobro rekao. bas su "gitarice"... jednostavnost, 5 tonova, nabudzene... lenny kravitz? neki drugi crnac?

flow / aranzman - e sad ne znam sta ti ovdje smeta. nisam planirao da izadjem na takmicenje sa flow-om niti planiram ikada a ja nisam reper a ni grof nije btw. aranzman jeste suv i sirov ali nema nista sto para usi.
beat nosi, ne opterecuje ima prirodne, organske udaraljke, nekoliko sintova koji imaju par melodija koje kontrapunktiraju, ma jednostavnost

i iskreno da ti kazem kada mi je shot poslao mix na prvo slusanje mi je bilo drugacije i cudno (malo previse zasiljeno) ali mi se kasnije zaista svidjelo kako je to uradio, ali bas.

i jos jedna stvar, ne znam koliko je bitna. moze da se cuje 300 puta nece dosaditi... GARANTUJEM
ajde kad ti kazes tako......
sve si skontao, kad su u pitanju hitovi ! ...al zamalo!
DaBear is offline   Reply With Quote