Thread: Rumski pomoc!!
View Single Post
Old 05-05-2009, 05:46 AM   #4
Exciter
Junior Member

Default Re: Rumski pomoc!!

Da i jesam reko da ja i kolega radimo DIY klonove 1176-ice, SSl-a kompresora za male pare(po dogovoru,ovisi koji model i sa preampom il bez)...Posto mi je kolega elektronicar i on ima 1176-icu u svom arsenalu(samo onu prastaru, brijem jos u doba Billa) pa tako slaze uvjerljive kopije tog izvrsnog kompresora po identicnoj shemi(jer kako je vlasnik orginala-cijelog ga je raskopao i precrtao shemu)nesto je malo dodavao-kao dugme za direktan routing signala(tako da mozete kao na pluginu vidjeti stvar "prije" il "poslije" sex-a...i ja imam jedan njegov klon, i mogu rec da ni ja, ni on, ni jos par ljudi koji se "razumiju" il su imali orginal, nismo primjetili neke velike razlike u samom radu kompresora, osim malo veceg suma naprem orginala, koji nije uopce zamjetljiv..

Kad cu imat vremena i volje, i novu karticu..stavit cu male preview-e nasnimljenog vokala, gitare, sa orginalom i DIY, da cujete "razliku" ako je uopce ima...isti slucaj sa SSl-om DIY kompresorom...

Imam jedno pitanje za FrankaPanka sa ovog foruma jer sam citao post o njegovim cudesima DIY tehnike. Franko di nabavljas il izradujes prednje ploce uredaja da izgledaju tako dobro, ko pravi, da se varamo sami??

Pozdrav!
Exciter is offline   Reply With Quote