View Single Post
Old 23-04-2009, 02:02 PM   #20
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Kako utječe mikseta u mix sobi

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Treba uzeti u obzir jedan jako vazan fenomen. Ako covek (pogotovo u mladosti) provede neko duze vreme radeci u studiju koji ima odlicnu akustiku (ne na papiru, nego po rezultatima)... posle toga, ako nauci da radi i ako odatle izadju njegovi odlicni rezultati (opsteprihvacna cinjenica)... taj posle moze da radi u spavacoj sobi (bez ikakvog tretmana).... a da izbacuje i dalje bolje rezultate od ogromne vecine koja radi od pocetka i samo u studiju sa nikakvom ili prosecnom akustikom.

Neka vrlo specificna forma ucenja/pamcenja/secanja je izgleda u pitanju...

pozdrav

bogi
Kod mene obrnuta stvar. Imam horor od sobe ali sam uspeo koliko toliko da imam realnu sliku (koliko je to god moguce sa Alesis mk2 ) na mestu gde sedim. Uz konstantno slusanje muzike (isproducirane "po standardima") "nauchio" sam ushi na kutije i sobu mogu da uradim dobar mix.. Ali chim se pomerim 20 cm u neku stranu sve ode u vrazju mater
Ali takodje sam uvideo da kad odem u neki akustichki sredjen prostor (npr. studio M ili Hammer) odlichno sve chujem i percepiram i milslim da bih mogao uraditi jos bolji mix.. mnooogo bolji...

Last edited by silicon science; 23-04-2009 at 02:19 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote