Quote:
Originally Posted by silicon science
Sto se tiche cd-a, mozda ti nije namesten odgovarajuci skazi "port", kada ides na LOAD on te pita da izaberes koji ce biti "slot" (na mom 3200 XL ih nudi 7), znachi potrebno je inicijalizovati na kom ce biti, to prvo proveri... E sad, to vazi samo za to ako je u pitanju AKAi cd (znachu i njegovom formatu)... Ni ja jos nisam uspeo da "narezem" akai cd, tj. da iskonvertujem wavove u njegov format i narezem na cd, malo je to zeznuto, nabavio sam konvertere ali nisam uspeo, niti sam ne bas nesto mnogo ni cimao oko toga. Mozes preko MESE da importujes semplove, mozda chak i cele programe, i to ti je najbolji nachin za prebacivanje. Opet kazem, ja ga koristim samo za ritmiku i te single sounde prebacujem preko midi importa (koji je dosta spor-preko sound forgea)...
|
Svakako ću provjeriti SCSI portove (adrese) ali me brine to ?to ka?e da je CD INACTIVE; mo?da tako mora dok se ne pogodi port!?
?to se tiče pr?enja CD-a, čim to skontam javim ti. Za sada sam uspostavio komunikaciju PC(komp) - ZIP drive i uspio napraviti backup sa njega. Sa programom EXTREME SAMPLE CONVERTER (3.5.3) se mo?e napraviti program sa instrumentima (samplovima) i konvertirati u AKAI "sliku" (.nrg) koju nakon toga (u teoriji) pr?i? (nare?e?) i to je to; samo nisam jo? isprobao jer je sampler kod elektroničara na provjeri.
?to se tiče MESE, ka?u da bi se koristila sa AKAI-em mora se nadogradit njegov software u verziju 2.0; zna? li o tome ne?to?
Dodatno čudna stvar je to ?to u njemu ima 2x32MB RAM-a a maximum je 32....to mi nije jasno nikako!?