View Single Post
Old 05-04-2009, 09:19 AM   #2
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: akusticka adaptacija do 500eu

Quote:
Originally Posted by boz View Post
hvala, ali pre nego sto sam postovao pazljivo sam pretrazio forum da ne bih smorio sa istim pitanjem, i nisam ga nasao, mozda sam prevideo...znam da je azmafon jako kvalitetan materijal, mene konkretno najvise interesuje odgovor na prvo pitanje, dakle
Koliko je pametno stavljati jedan sloj azmafona direktno na zid i preko njega azma ploce?
Zaista ne zahtevam neku "profi gluvocu" jer sam i sam svestan da za 500e to ne mogu ni da postignem, zelim samo da eliminisem reverberaciju koliko je maksimalno moguce pod ovim uslovima (citaj: sa ovim budzetom) i da bih mogao nocu da snimam i radim u bilo koje doba dana, a da komsije ne dizu kuke i motike i ne zovu pandure.
A da, uglavnom se bavim repom i drum'n'bassom, tako da su mi jako vazne niske frekvencije.
nisam siguran da uopste moze i jedno i drugo da se postavi na gole zidove, a cak i ako nadjes nacin bolje je da izmedju zida i azmafona kao i izmedju azmafona i ploca postoji vazdusni dzep zbog efikasnijeg otklanjanja reverbacije prostorije. Mozes da postavis jedan rostilj, u praznine do zida stavis azmafon a preko rostilja stavis azma ploce, to bi bilo nesto malo skuplje ali puno jednostavnije za postavljanje... medjutim azmafon i ploce ti nece nista uraditi po pitanju basova, za njih vec moras da pravis neku vrstu bas trapova a imas i o tome dosta thread-ova.
Mozes i umesto da tretiras celu prostoriju, posto je budzet ogranicen, da napravis panele (ima i o tome...) koje ces staviti na svaki zid i plafon + napravis bas trapove u uglovima prostorije...
a sto se tice komsija... tu moras da podviknes ili nema vajde

Pozz