Slazem se, Slowstar, sa problemima oko prshljenova, bruha i kile

samo eto, ja isto ne mogu da osetim ton ako se ne naslonim na stoku, pa sam nasao srednje resenje. Na svirke nosim Hammond B200, koji po specifikacijama ima 55kg (bez stalka), i iako je tranzistor, ipak ima gustinu, 2x9 drawbara, spring reverb i sve ostalo sto je neophodno. Njega bodem u modovanu Boss ds1 (odvratna pedala per-se, ali sam je slucajno probao kod ortaka i odlepio, posto je nesto promenjeno unutra tako da radi kao neki tube screamer), i dalje u lesli (pravi, sa dva rotora, ali i on je customiziran i ubacen u manju kutiju zbog transporta, i ima 12'' zvucnik umesto 15), i to mi radi savrseno...
Znaci hamm 55kg, stalak 20kg, lesli oko 50kg, i plus 10kg kablova, rezervnih kablova i pedala (sve duplo, posto sam psihopata da uvek nesto moze da krene naopako)... Mislim, kad se vec ide kombijem i kad gitaristi mogu da nose marshalle, ampege, kutije i sta god vec, zasto mi ne bi nosili full setup. Stvarno mi muka od plastikanera, "simulacija leslija", loseg monitoringa (sto je u 99% slucajeva) i sviranja napamet. Naravno, pricam o rock svirci na bini. Po meni REALNO kao sto ni razlicito faziranje cinela ne moze da se simulira (super su elektronci i korisno za klub i sve super), tako ne moze da se simulira vazdusni pritisak, doppler i rasipanje zvuka iz pravog leslija. MOZE da se odradi da "prodje", ali onda isto tako moze da se "odradi" i gitara u Virtual Guitarist-u ili vec drugom nekom nakaradnom pluginu i kao super juhu aranzman. Zato nam je i otisla produkcija u k..c i sve manje-vise (cast izuzecima) zvuci kao bend iz onih uzasnih roland aranzera...
Odoh daleko...