View Single Post
Old 09-03-2009, 08:53 PM   #31
gregor z
Moderator

Default Re: Mastering pitanje?

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
hmmm nilz cuveni ... zanimljivo ... obicno je njegov cutting top notch ...
Pa nekad je a nekad ni nije.....neko vreme sve sam/smo slali Nilcu u cutting (u biti pravi mastering) i mnogo stvari je napravio baš fenomenalno.....zučao je vinil bolje od originala......a par stvari je došlo nazad totalno izdistorzirano na visokima i bez puncha na basu.....znam kad je bila moja greška kod mixa i masteringa a kad njegova kod cuttinga.....

Nilz je uvijeka koštao duplo više od svih cutting majstora....i ako se dobro sječam, prestao sam radit s njim kad nam je poslao spaljen test pressing, koji nismo prihvatili i hteo je opet pare za novi cut iako je to bila njegova greška.....a i trebao si ga čekati i po mjesec dana da napravi cut.....to razumem jer je bio tad najtraženiji cutting majstor......

Andreas je iz istog mastera napravio fenomenalan cut i od tad smo sve radili kod njega....
Napravi brže , veoma dobro i košta puno manje.....toplo preporučujem...

Super je lik, samo sam mu jedanput vratio test pressing jer na njemu nije bilo dovoljno visokih i previše ga je naterao, napravio je novi cut tačno tako kao smo htijeli, brez problema i na svoj trošak.....

A oko cuttinga vinila ili bolje rečeno pripreme pre-mastera za cutting......

Napisat ču nešto više sutra.....ako imaš neko konkretno pitanje.....

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote