Quote:
Originally Posted by korenjak
Vaso a shto nisi zadovoljan sa Microtrack to bi trebalo da je sve tu negde ta klasa?
|
Paaaa... odakle da počnem?
Sve što pišem odnosi se na MT 24/96, na na MT II. MT II ima svoje probleme koji su malo drugačiji, ali ne i manji.
1. BATERIJA - katastrofa. Ima integrisanu (proprietary) bateriju koja u slučaju mog primerka traje oko 2,5 sata BEZ FANTOMA. Malo srećnijim vlasnicima (koje lično poznajem) baterija uspeva da radi i cela 3 sata (i malo jače bez fantoma), a sa fantomom oko 2 sata. Onda - ili na punjenje od jedno 45min ili moraš da kupiš neki 5V USB Battery Pack (ili da ga napraviš, što planiram). Nominalno bi ta baterija trebalo da traje oko 5h bez fantoma, a oko 4h sa njim. Ali dobro, to Kinezima na dušu... Opet, ideja sa integrisanom baterijom je stvarno... Ako ne koristiš spravu jedno deset dana pa se baterija skroz iscrpi treba da igraš ratnički ples oko sprave da bi uopšte počela da se puni... Bože me sačuvaj
2. PHANTOM POWER - nije +48V nego cca +30V, tako da ne možeš da koristiš baš sve kondenzatorske mikrofone nego samo one koji nominalno rade u "proširenom režimu". Mislim, naravno možeš da koristiš i one koji striktno zahtevaju +48V, ali po cenu dodatnog šuma.
3. MIKROFON - dobiješ ono T govance od stereo mikrofona koje je skroz u redu za "diktafonski" rad, ali ta sprava se ne vodi kao diktafon, niti joj je cena bila baš "diktafonska". A i"stereofonija" mu je otprilike 45%... Ajde manje više taj mikrofon, nije mi ni bila ideja da ga ikada koristim.
Sve u svemu - MicroTrack nije ni jeftin (a naročito koristan) kao diktafon, a opet nije ni dovoljno dobar (i skup) da bi bio pravi terenski snimač... Pritom ne okrivljujem baš previše M-Audio, Artist ne okrivljujem uopšte, kriva je jedino moja histerična brzopletost u izboru.
Pozdrav
P.S. Da ne bude da baš gadim spravu na pasja kola - njom može da se snima, i to zvuči dobro, ali čovek prosto ne može da radi a da se stalno ne osvrće oko sebe i pogledom traži utikač u zidu