Thread: AKG SolidTube
View Single Post
Old 18-02-2009, 07:18 AM   #28
Rasta
Member

Default Re: AKG SolidTube

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Čuj, i opis mikrofona i primeri su odlični. Nisam se sretao sa SolidTube-om, ali ubedio si me da je to koristan mikrofon.

E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno

Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno...

He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih.

Pozdrav

Huh, The Chweger su bili dosta davno, ali se sjecam da se Mauro dosta njihao pred tim mikrofonom, pa je udaljenost varirala od 10 cm do metra. Sad konkretno za ovu pjesmu se ne sjecam. Cak se ne sjecam koji je bio preamp, dali Drawmer 1960 ili Allan&Heath MOD1. Voland le Mat je sniman preko Siemensa V72. Oba vokala su u finalnom mixu farbana sa Manley Massive Passive eq-om.
Rasta is offline   Reply With Quote