View Single Post
Old 15-02-2009, 06:58 AM   #40
Kal-el
Member

Kal-el's Avatar

Default Re: DILEMA: Koji mikrofon uzet?

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Budi Bog s? nama...
Verujem da mnogi "savetodavci" ovde imaju dobre namere, ali: "Put do pakla je poločan dobrim namerama"

Kidam ja odavde, a vi se potrudite da ne zakopate čoveka savetujući mu Bete i slična čuda za snimanje vocala u studiju... Greh je...

Ja ću ipak i dalje za vocal koristiti ?ugavi K-2, SM57 za ozvučavanja pojačala, SM58 za vocal prilikom klubske svirke, MD421 za trube, perkusije, razne druge stvari (ali ne za solo vocal), a Betu ni za ?ta, jer je operisana u bass-u.
Ali... ubedite vi čoveka slobodno da kupi ?urku za studio, a po?eljno bi bilo da ga ubedite da kupi Betu 87a, po?to prodajem jednu
Super bi bilo, ?ta nas briga.. nećemo mi da snimamo vocale tamo

Kad bolje razmislim, mo?e za vocal i AKG D-12 i D-112! ?to da ne?

Posto verujem da je ovo upuceno meni.
Iako mislim da je beta 58 odlican mikrofon, predlozio sam ga jer je bio vec u prici.
Bez uvrede, ali ja preporucujem samo stvari koje sam isprobao i ne pljujem po onome sta nisam nikada koristio ili video, a beta 58 koristim svakodnevno na poslu.
Nemam nameru da se raspravljam sa bilo kim o audio opremi jer smatram da je sve ovo prilicno subjektivno. Coveku su predlozeni svi ovi modeli, a na njemu je da ode u prodavnicu i isproba.

ps.
Naravno da je beta 58 losa u basu ako si je nabio na usta! Probaj da je odmaknes u "studijskim" uslovima isto koliko bi bilo koji kondenzator.
Kal-el is offline   Reply With Quote