Quote:
Originally Posted by bukajenauka
uf uf uf...polako uplashiste choveka...a bogami i mene...   ...ja ne delim savete nego spontano komuniciram na temu koja me interesuje, i razmenjujem iskustva....verujem da je vech sve bilo recheno negde, istina nisam proveravao...postavljeno je pitanje kako jednostavno nabrzaka iskulirati prostoriju, a ne napraviti propher recording studio ...jer ako se odluchi na tako neshto...mozdha che biti previshe zanet time da che zaboraviti da je u stvari hteo da chuka...svakako je najbolji potez informisati se ovde o tome...inache sam bubnjar vishe od 20 godina i potreba za lupanjem naterala me je da izolujem mnogo prostorija za vezhbu, studija, barova za svirke...uglavnom bezbudzhetni projekti...
....ok moja greshka...nisam realizovao 300/400 eura unosa u materijal....tachno verovatno vech ima razradjenih i adekvatnijih varijanata ovde i ljude koji su upucheniji u moguche opcije sudechi po cenama itd...
...Fly888...ako ti se lupa za sada uvek mozhesh da pokachish par debelih tepiha na zidove...denfuj snare /chinele gafa tejpom i papirnom maramicom...natrpaj neshto u choshkove i okachi neshto da visi ako josh uvek potrebno da abzorbuje level...jedino shto stvarno radi u neposrednoj blizini za baseve su pesak i pluta na kraju...ali kad je pitanju podrum ti si vech na konju,
mozhda nije ni potrebno....ps...sachuvaj pare ili kupi razglas, da stvari pochnu da se kotrljaju...i da ekipa ima gde da se utakne ...jednom kad krenu svirke u podrumu...imachesh bolju perspekciju, kolko i kakva izolacija ti je potrebna....i onda samo nadgradjuj i usavrshavaj....naravno...ukoliko ti komshikuk ne dodje na vrata posle par dana...jedna stvar...ukoliko se svirka tolko chuje da stvarno mozhe nekom da smeta...onda radje sredi prostoriju najbolje shto mozhesh i stvarno pitaj experte ovde za pomoch...pre nego shto pochnete zapravo da svirate....jer jednom kad nekog istraumirash glasnochom, morachesh mnogo vishe da radhish na izolaciji chak ni trikovi experta neche biti dovoljni....Otprilike da bih imao ideju...kolko se chuje napolju...daj prijatelju da udara snare a ti se promuvaj okolo pa slushaj...
...samo napred...nadam se da ti je ovo dalo par korisnih informacija kao bubnjar, bubnjaru...chao...
|
Koicidencija ali bas sam tako razmisljao. Da manje razmisljam o budzenju prostorije a vise u lupkanju.

Sto se tice komsija, samo je jedna komsinica ima kucu iza mene a podrumski prozor je ispred kuce a ispred prozora je dvoriste pa ulica, a iznad mene kafanica haha.

Tako da nikome prakticno ne smeta, jedini problem je taj odvratan zvuk koji me ubija.
Sviras samo 20 god?

Svaka cast!
A sto se tice tepiha po zidovima, istu ideju mi je dao i moj profa.
Ko da nadje sad te silne tepihe?
Hvala na savetima, puno znaci!
Ako imas jos nesto pametno pusti PM (a verujem da imas).
Pozdrav!