View Single Post
Old 16-01-2009, 08:16 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: ***low End Theory***

Quote:
Originally Posted by Caksi View Post
pojavom TonePort-a, neki su izbacili iz studija gomilu pojacala (sa dobrim konvertorima, ok... ali TonePort kosta ispod 200 jura)...

... sve u svemu, low-end se tumaci na razne nacine!
Pre neki dan kupio Line6 Pod Studio UX2 (naslednik Toneporta UX2) i jo? uvek sam zbunjen... Te?ko mi je da shvatim da HW+SW ko?ta <200?... ?ivim u strahu da će se sprava u nekom trenutku dezintegrisati sama od sebe, po?to neki bug mora da postoji

Uop?te me ne zanima da li "1967 Class-A30 Top Boost" zvuči kao VOX AC30 i da li "Fuzz Pi" radi kao EH Big Muff, radi se jednostavno o gomili jako upotrebljivih zvučnih kombinacija. Dobro, kada bih imao studio i kada bi se u njemu pojavio pokojni Jimi H. verovatno bih mu dozvolio da ?rafi Marshalla koliko voli i da uznemirava kom?iluk, ali mislim da se to neće dogoditi... Hoću da ka?em - nemam studio

Sve u svemu:

DI box + gooooomila (jako dobrih) zvučnih kombinacija preampova/pedala/pojačala + 2 mikrofonska ulaza sa P48 + "osiroma?eni" Reason 4 + Ableton Live Lite 7 (ko ba? voli) + RiffWorks (kome je ba? nu?no) + mogućnost (internog) reampa u miksu + Direct Tone monitoring... za manje od 200 jevra

Znam da je masi ljudi na ovom forumu sve ovo ?to sam napisao otkrivanje tople vode, ali ne izdr?ah da se ne oglasim. Uvek sam mrzeo marketin?ke fazone tipa "legendary tone for recording guitarists", ali nikada do sada nisam do?iveo da dođem kući i shvatim da sam dobio vi?e nego ?to sam očekivao. Ustvari jesam, ali to mi se poslednji put desilo pre par decenija kada sam kupio Framus Les Paul koji i danas posedujem...

Dakle: Line6 Pod Studio/Toneport UX2 - ultimativna low-end (mada je bolje reći low-cost) preporuka kao zvučni interfejs za kućni atelje, a vlasnicima studija je već sve jasno

Pozdrav,

Vasa