View Single Post
Old 11-12-2008, 04:14 PM   #11
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Osetio sam se duznim...
Eto... sad zna? i ?to je umjetnost, ali i ?to je to etika i ?to razlikuje etiku od morala.

Drago mi je da si ulovio koncept decentralizacije ponajprije zbog toga ?to je praktično imati to u vidu i biti u stanju predvidjeti smjer promjena. Malo je onih segmenata dru?tva koi time neće biti pogođeni. Filmska i glazbena industrija su zbog prirode medija među prvima osjetile promjene, no sve će vrlo brzo postati nepovratno podlo?no decentralizaciji.

U susretu fragmentirane i centralizirane moći sa novim elektronskim medijima stari centri moći nalazit će se u situaciji sličnoj onoj kada se nepismen plemenski čovjek susreo sa urbanom sredinom i tehnologijom pisma. Pisani medij i distribucija zapisa je odmah onemogućila dotada?nji plemenski poredak koji je bio baziran isključivo na usmenoj tradiciji.

Svaka hijerarhija unutar elektronskog medija osuđena je na propast, jer priroda elektronskih medija je omni-prezent, i kao takva krajnje nepogodna za odr?avanje sustava sa vertikalnom hijerarhijom. U otvorenim komunikacijskim sustavima posrednici ne egzistiraju, već se interakcije vr?e direktno, bez posrednika. Kad vidi? cjelu sliku... jasno je k'o dan. Recesija je samo drugo ime za početak izumiranja