Quote:
Originally Posted by HeatMan
btw, 6 je ujutru, sad sam je sprchkao i neam snage da preimenujem psmu.. pa vi to odradite sami.. ovo bi bio preview i bice sledece nedeljelje verovatno josh jedan i onda potpuni tajac sa moje strane.
|
E, stalno se vadi? :-

Ne bih se zadr?avao na tome ?ta je po meni dobro (ima mnogo toga ?to mi se sviđa), nego:
1. Uvod je predugačak (kao da je neki extended mix) ja bih skratio na pola onaj deo kada krene bas.
2. U strofama je jako dobar odnos jačina vokala i matrice. Samo protumači snare kao prateći instrument - to će da prija posle one galame u gornjem srednjem spektru iz uvoda (koja sama po sebi ima odličan fazon). Ja bih u strofi samo vi?e komprimovao taj dobo? i "zatvorio" ga EQ-om. To bi ionako bio dobar odmor u?iju od onih 3-4kHz koji rokaju u uvodu, a dalo bi prostora vokalu. Čisto za probu - uzmi ovaj isti mix i "zatamni" dobo?. To će biti skoro gotov mix.
3. Ali - REFREN??? Ma ubedi me da "mrdnem bulju", nemoj da mi prepričava?. Istakni taj momenat kada se u pevanju konačno pojave "note". Neki II glas (ne paralelni, neki "proizvoljni", kontrapunkt, ?ta li)? To nije stvar miksa nego stvar orkestracije.
Nekako, kad dođe taj refren ne mrdne mi se bulja, nego čujem kao da su se ortaci skupili oko tastature i pevaju jedan drugom na uvo. Kao da pričaju sebi, a ne meni... a opet, ja slu?am...
Sve ovo sam napisao samo zato ?to mi se cela stvar dopala. Nemoj da je prokocka? bez veze.
Pozdrav