Quote:
Originally Posted by OFF
Da i o tome sam razmisljao......
Mozda je resenje da sad provucem multicore, i da ga zazidam?
|
Hm... pa ne... kako ces menjati multicore kad ti rikne i poslednja "rezervna" parica? Kako ces dodati jos koji kabl... zaboravio si ... recimo.. video komunikaciju... sta god... uvek se nesto zaboravi...
U tom smislu ovo mi pade na pamet:
Kazi majstoru da ti ostavi rupu od "pola cigle" u oba zida, na istom pravcu, blizu poda, ili gde vec treba, pri dnu... ozida se recimo pola metra visine i pusti da se osusi... sutradan se provuce ?50 kanalizaciona cev (ili veca, ako treba vise kablova) i supljina oko nje u oba zida se zadihtuje poliuretanskom penom... posle, kad se i to osusi... odsece se suvisna pur pena... (i unutra, posto je zid plitak, moze se dohvatiti) zatim... moze da se napuni ozidani deo zida peskom... i odmah nastavi zidanje i punjenje do kraja...
Na ovaj nacin se obezbedjuje da tokom susenja zida i vibracija, dihtovanje oko cevi ostane postojano... tu cev i ono sto izadje iz nje pokrivas akustickim tretmanom...
prostor oko multicore-a u cevi moras zadihtovati takodje azmafonom, recimo, ili cim god... moze i sundjer... da bi kasnije mogao da izvuces multicore ako treba da ga promenis.... ali ne sme da "curi" kroz tu cev
Zidaj te zidove u malim koracima, inace... posavetuj se sa majstorom... ne moze se klasicnim brzim zidanjem i punjenjem peskom obezbediti da se to kasnije mozda sve urusi (u nekom srednje strasnom scenariju moze da se pojavi trbuh)... zbog tezine peska... nije isto kao onaj shvapski blok... koji ima u sebi rupe za pesak, pa sam blok drzi taj pesak a ne svez malter i dve odvojene naspramne cigle (u okviru veceg zida od tih cigala).
Zato... najbolje se konsultuj sa zidarom, nadam se da je ikada to radio... a jos vise se nadam da je bar iskusan i oprezan.
pozdrav
bogi