Quote:
Originally Posted by Max
Mali savet .... ne slusaj samo vrekventni opseg kod mikrofona .....
Pozdrav
|
Max, hvala ti veoma na savetu, u principu savet je dobar, ali nisam ja slusao samo frekvencijski raspon, u pitanju je moj stav, koji je da u principu, kod snimanja treba izbeci SVAKI PERSONALITY (predpostavljam da to cenis kod K2, tumaceci to njegovom "midlastom" karakteristikom) Ja sam oduvek voleo i smatrao da treba usnimavati sto je linearnije moguce, bez ikakvih "karaktera" pa ih posle, po potrebi dodavati u mix-u, a kao sto si i sam zakljucio na osnovu mog opisa2 mikrofona, ja sam prednost dao linearnosti Behringera, a opet, neko drugi bi dao prednost "specificnom" zvuku "Rode"
Usudjujem se da kazem i sledece (pazi kakva jeres): UOPSTE mi se ne dopada U47, koji cene "do bola". Najbolji mikrofoni, po mom skromnom misljenu, naravno,
sa kojima sam radio su DPA,(bivsi Bruel & Kjaer) Earthworks, Sony C48 i onaj (zaboravih) model, valjda 8000, a Neumanni izuzev jednog starog stereo modela iz KM serije mi se NIMALO ne svidjaju, zato sto "farbaju". Po meni, sva farbanja treba raditi naknadno, a snimati sto je ravnije i realnije moguce. A propos, uvek dajem prednost vrhunskoj "solid state" tehnologiji nad cevnom (lampaskom) izuzev, naravno, kod gitarskog pojacala, gde je izoblicenje SASTAVNI deo proizvodnje zvuka, a ne usnimavanja.
Nadam se da si razumeo moj stav, i pored toga sto sam malo dosadan i preopsiran, sta ces, "staracka" osobina...
Pozdrav, sve najbolje!!!