Quote:
Originally Posted by Igor
(...)tim pre što su bežične bubice, zapravo, dinamički mikrofoni, a oni, kao što znate, ne potenciraju "c", "z" i "k" onoliko dobro koliko to mogu i rade kondenzarci.
|
Bežične bubice nisu nužno dinamičke, naprotiv. Većina profesionalnih bubica sa kojima sam se susretao su kondenzatorske, tako da zec ne leži u tom grmu.
Quote:
Originally Posted by Igor
Rezultat je bio jaaaaaaako dobar. Blue Tubes FA770-3 je izuzetna "sprava", koja kompresuje zvuk upravo onako kako sam i priželjkivao, ali, na nekim mestima sibilanti, ipak, za nijansu iskoče. Reći ćete, pa ok, uzmi te sibilante i sredi ih ručno i ja bih to zaista i uradio, ali pošto je reč o pola sata materijala gde sibilanata ima mali milion, bojim se da takvu politiku moram ostaviti za neku drugu priliku.
|
A da uposliš De-Esser?
Pozdrav,
Vasa
P.S. Još jedna stvar mi nije jasna: čemu redukcija ambijentalnog šuma prirode? To je, brate, prirodan šum (sama reč ti kaže).
P.P.S. Kako ti se zove emisija i na kom kanalu se emituje? Glupo je da pričamo ovako sholastički kad si već u eteru. Daj da čujemo, pa ćemo ti reći šta nije dobro. A možda je ustvari sve dobro, ali ti tripuješ