View Single Post
Old 03-10-2008, 08:36 AM   #8
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: Pocetak Operacije gistrijumf!

Urgentni centar necu ni da pominjem jer su takvi bolidi kakvih nema... imao sam pre par godina posekotinu na nosu i dok sam najzad dosao kod lekara on mi kaze da je vec pocelo da zarasta i da je mozda bolje da ne usiva ... onda imate predstavu koliko sam bio tamo...
... ako vam je bas frka OBAVEZNO sesti u auto i otici u hitnu pomoc (na auto putu) nikako u urgentni, a i cekanje na javljanje operatera pa onda njegovo ispitivanje u 100 koraka o cemu se radi je dovoljno vremena da se stigne do hitne. Ako vec morate da zovete hitnu (ne daj Boze) cim se operater javi panicno recite ulicu i broj i da ste vec zvali i da covek/zena umire (iako mozda nije bas tako) i spustite slusalicu, onda ce morati da odmah posalju nekog... mada ni tad se ne zna jbg...

... a evo i moje price vezane za hitnu i klinicki centar... '92 sam imao saobracajku (bio na zurci pa krenuli po pice) i, posto sam izgubio svest, budim se dok me je decko koji je vozio izvlacio napolje i skontam da ne mogu da pomeram glavu... onako krvavi vratimo se pesaka do kuce u kojoj je bila zurka (oni mislili prvo da smo se pobili sa nekim ) i zove se hitna koja dolazi posle "rekordnih" 45 minuta... oni me u hitnoj snime i ostave me u sobi da cekicam... lekar koji me nije video gleda snimke i dolazi do zakljucka da sam mrtav a ako slucajno nisam, da sam ostao invalid (zato sto sam slomio 3 vratna prsljena, one siljke sto mogu da se napipaju na vratu, po vertikali i toliko blizu kicmene mozdine da je ovaj mislio da je gotovo)... i sve bi bilo u redu da nije naisao na moje roditelje koji su dosli da vide sta se desilo (ja ih zvao da je sve u redu i da ce samo da me snime da bi bili sigurni) i ladno im kaze:" znate, vas sin ako prezivi, ostace invalid"... keva pada u nesvest i budi se 10 godina starija... posle dolazi do mene i kad je video da mrdam bolje pogleda snimke i vidi da ima neki deo milimetra izmedju preloma i kicmene mozdine... posle sam ga trazio da mu je*em mamicu za doticnu "suptilnu" informaciju ali niko kao nije znao ko je to bio... prodje to, morao sam da cekam par dana da splasne otok sa vrata da bi stavili gips... a inace ostavili su me na krevetu bez ikakve potpore za vrat i rekli da se ne mrdam kakvi debili a? pa kako su majmuni mislili da se ne mrdam dok recimo spavam... nego sreca pa je keva bila sve vreme tu pa me je ona drzala dok sam spavao (5 dana tako...)... i najzad dolazi vreme da se stavi gips... oni kazu gipsa nema i da moramo da se snadjemo ... srecom, posto mi keva radi u zdravstvu, nabavi najbolji gips, neki nemacki u granulama, i odnese ga u klinicki centar... oni regularno uzmu taj a meni stave neki eksperimentalni plasticni gips koji je zadnje dve nedelje nosenja gipsa (od ukupno 50 dana) toliko bio rastegnut da sam regularno mogao da pomeram glavu skoro kao da ga nema... i eto... poenta je - idite privatno ako imate sredstava, ako nemate obavezno nadjite neku vezu i poklanjajte onim sestrama i lekaru svasta da bi bar malo obratili paznju... uff, opet sam se setio svega i muka mi je od idiota...
... ajd' pa nadam se da necete morati nikad da razmisljate o ovome tj. da vam nece zatrebati...

Pozz