Quote:
Originally Posted by Oggy
Ma ne spustam te, nego se povela ozbiljna rasprava, Max je skroz pristojno argumentovao sve sto je rekao i na sve te cinjenice i dalje se filozofira...
|
Sta je argumentovao?
Rekao je da ako moze da kaze frekvencija saobracaja, da moze da kaze i frekventni opseg. Kao da je to dvoje backwards comatible ...
Kada sam zatrazio takav primer na engleskom jeziku, taj post je preskocen.
Quote:
A uopste se ne radi o tome "ko je pametniji", jer ne treba puno pameti da ukapiras sta je covek napisao, vec samo da se konstatuje, a ovo traje vec koju stranu...
|
I mene je nerovza uhvatila sinoc, zato sam i sacekao "jutro", jer su i sa moje strane izneti argumenti da se nikako ne moze reci frekventni, dok se rasprava i dalje nastavljala, za mene neargumentovano. Izgleda je odluka bila ispravna.
Engleski je ipak sasvim precizan jezik.
Na celom internetu, ne postoji izraz
frequent range.
Postoji samo
frequency range, a to je frekvencijski opseg.
Ni na nasem ni na engleskom, ne postoji izraz
opseg frekventnosti (sem na nasem dragom forumu), iliti
range of frequentness
Naravno, na srpskom iliti balkanskom internetu preovladjuje ovaj pogresni termin - frekventni opseg ...
Mi ne da znamo bolje nego ceo svet, vec i mejdu nama, znamo bolje nego profesori na fakultetima koji obaraju za frekventni opseg.
Dakle izneta je argumentacija da je frekvencija fizicka velicina, dok frekventsnost to nije, ukazano je na razliku izmedju tih reci u srpskom jeziku, iako ja ne znam teoriju srpskog jezika, pa ne znam to najbolje da objasnim, sva sreca pa je bota to rasvetlio i sa strane srpskog jezika, ne znam kakva jos moguca argumentacija moze da postoji?
Sem te da je ovo "ko je pametniji" rasprava?