Quote:
Originally Posted by shipwright
hehe... to se ne cuje cesto za DSI proizvode. Mozda su to malo teske rijeci? Mozda (ustvari, sasvim sigurno  ) si navikao na kvalitetnije sinteve bogatijih sonicnih karakteristika, ali bas sranje? Evolveri su (imho) vrlo interesantni sintevi, dobrog i prepoznatljivog zvuka solidne kvalitete, odlicne arhitekture, za vrlo malo novaca. Naravno, kao i u svemu - koliko para toliko muzike, ali osobno sam vrlo zadovoljan s omjerom ulozenog i dobijenog, a cini mi se da takve osjecaje dijeli i vecina vlasnika DSI sinteva koje sam susreo po netu. Mozda samo nije tvoj cup of tea, to ne znaci da je sranje.
Uf! Jesam, fanboy sam, pa sta? 
|
evolver kao cijela sprava ima svoj sound i on je kombinacija mnogo cega. njegov "analogni" dio funkcionira ok u tom kontekstu, sa svim jos digitalnim elementima koje je napucao gore, feedback, hpf, digi oscilatori itd.. hibridna mašina.
medjutim van toga kao iskljucivo
analogni sistem (kao u P8) je vrlo tanak i tesko usporediv sa "standardnom" analogijom. za pocetak ima DCO a ne VCO, i drugo, koristi filter proizasao iz matrixa 6, tj. najtanji Curtisov filter ikad. (jest Curtis je i u prophetu 5, ali ne taj..). to u P8, cak moze proci kao neki moderni "JX" u kontekstu polifonije..sa dobrim chorusom..
e al da bi radio analog drum, što DS planira za LinnII, upravo moras imati pre*ebeni debeli VCO i filter ako hoces da "ruši kuću".. znaci pricamo o zvuku poput Simmonsa, TR606/808/909 ili Jomoxa (u svom analog dijelu). daklem to nema veze s onim sto sam ja navikao, vec cijelo trziste.. zvuk koji svi poznajemo. ako iko radi s analog bubnjem (i sve sto mozes cuti na plocama), radi sa TR serijom ili Jomoxom.. eventualno vermonom... nema bas drugog.. sve diskretna analogija, eventualno stari SSM filter tu i tamo ili stari Curtis 3360 VCA.. ali nema DCO-ova a ni tog slabasnog curtis 3396 filtra. to su cinjenice.
mozda nas iznenadi. ali sumnjam. vise nade polazem u to da Roger Linn smisli nesto dobro..