Quote:
Originally Posted by Maiv
Evo nest u tom stilu, ne znam je li netko vec spominjao prije:
http://www.filmsound.org/cliche/
Nakon sto sam procitao ovo shvatio sam koliko je saund za film nerealan ali i zasto to tako mora biti. Jednostavno objasnjenje je da postoji odredjeni standard na koji je publika navikla. (nesto kao problem prevelike kompresije u glazbi)   
|
standard na koji je publika navikla? pa ko je navikao na nerealnost? to moze i mora da se promeni..
prvi film da sam gledao i da sam bio potpuno zadovoljan istim je "minhen".. shto se zvuchnih "efekata" tiche.. i shto se samih specijalnih efekata tiche.. (rikoshet, metak u lim itd)
shto se zivotinja tiche, nisam svestan da su one sporedne uloge u filmovima.. pa onda im treba ostaviti mesto u creditsima.. jedna te ista sova "hu-huuu".. i chini mi se da sam to chuo u filmu "sam u kuci" (neki od delova) KADA SU GOLUBOVI BILI U KADRU.. u centru grada..
jbg, ajde.. kapiram da ima duduka u svakoj industriji.. al ne moraju oni do kraja da ostanu..
anegdota trach:
bk akademija otishla da snimi zvuk eksplozije i stena kako padaju na kamenolomu.. postavili ljudi eksploziv (nece ponoviti narednih ne znam koliko).. ovi postavili mikrofone.. sve kul.. bilo veliko bum..
ljudi da preslushaju.. slushaju.. tishina.. lik nije stisnuo record..
jbg, ako su ljudi vec placeni za neshto, shto to onda ne odrade valjano..
btw, jeste primetili da u americhkim filmovima (a pocheli su i kod nas sa tim baljezgarijama) svaki put kad prodje 18to tochkash, on trubi.. ni sam ne zna zashto..
kapiram da roki vozi svaki od tih kamiona,.. (setite se kako je vezbao mishice)
pozdrav