View Single Post
Old 06-09-2008, 10:26 AM   #10
pecass
Member

pecass's Avatar

Default Re: Pa dajte ljudi, pa ne mogu da verujem (zvuk u filmu)

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Tu mora da imate problem sa bioskopskim ozvucenjem, kalibracijom, kablovima, fazama itd.itd..Ovde u bioskopima zakiva!!!

Ono sto mene uzasno nervira, kad sam saznao da 99% DVD-jeva od filmova NEMA isti miks koji ide u bioskope ????????!!!!!!!!!

Studio kompleks gde imam 2 sobe inace radi uglavnom sound FX, foley i dialog miks za TV i filmove (bilo je i par holivudskih filmova)....

Jedan Amerikanac (stariji, radio sve i svasta) kaze da se sound (surround, mix, dijalozi itd) PONOVO miksaju za DVD i to uglavnom "safe" - stereo i jedva nesto da se desava pozadi...razlog - 99% ljudi nema surround ili nije dobro postavljen..itd....

A ja taman instalirao mega surround sistem kuci!!!

sve je to prevara..
Nije bas tako malo te Amer przi....

Probaj Triologiju prstenova 6.1 - kao u bioskopu
Ratovi zvezda,Sindlerova lista,Indiana Jones - full THX
Face off - moj omiljeni za uzbunjivanje komsiluka
Figth Element - kod francuza nema zezanja
i naravno koncerti od kojih izdvajam
Rammmstein Volkerball - DTS za primer
Metallica S&M - DD za primer
Evanescence - onako
Peter Gabriel - Secred World Live -malo dosadno al DTS na nivou
Jarre in China - prevara al dobar mix -itd

Elem na teritoriji nicim izazvane Srbije nema ni jedan THX pa puskom da ga gadjas -Ja jedino s vremena na vreme odem u Rodu(Banovo brdo) i to samo u A salu - to je podnosljivo

A kod kuce imam Epsona TW 700 - Yamaha 1400 -Tannoy u Frontu,Jamo Concert u Centru i Surraund - Wharfadale kao stereo centar pozadi i Yamaha Sub + Sony i Pioneer DVD za originale i rezance - nastalo bas zbog nepostojanja dobrih uslova za uzivanje u 5-oj umetnosti

Sve u svem uzivaj u domacoj radinosti kokica i ne daj da te provociraju kauboji
pecass is offline   Reply With Quote