Quote:
Originally Posted by awacs
Da li je on u SOKOJ-u, Congress Library ili kod tebe u fijoci je potpuno svejedno.
|
Cini se da bi tako trebalo, ali iz mog iskustva, i iz razgovora sa (USA) advokatima specijalizovanim za tu oblast NIJE SVEJEDNO.
Quote:
Time ?to si ga odnela u SOKOJ stekla si i mogućnost da umesto tebe SOKOJ podnosi eventualnu tu?bu.
|
Sumnjam da to vazi i za sporove van zemlje, posto treba deponovati na sudu poprilicnu sumu novca pre nego sto otpocne sudjenje.
Quote:
Ma, u redu je, ja sam u SOKOJ-u od 1981
|
Ja nisam (bio) u SOKOJu, i savetovao sam ljude, koji su imali aspiraciju da plasiraju svoje pesme napolju, da se isclane iz SOKOJa, neki su me poslusali (V. Aralica), a neki nisu (Madame Piano).
Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b
Znaci zakljucili smo ... sta?  Sokoj ipak? eh. A ja se ponadala da postoji nesto bolje kod nas....
|
Kod nas nema, ali ja sam sve registrovao u LOC, a to sam uradio i za neke druge ljude (V. Aralica je jedan od njih). To mi je skratilo muke kad sam se sa menadzerom pevacice (obje su crnje) natezao oko podele autorskih prava, on je pokusao da me uceni cinjenicom da je poslao sam sebi kasetu sa pesmama i da moze da ih predstavi kao da su autorsko delo te pevacice, ja sam mu poslao faxom registraciju kod LOCa, i razgovor je bio zavrsen. CD je izasao sa tacnim imenima autora (sa Cukarice

).
RM