Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b
Isfalsirala sam 90% pesme...bilo je zaista lose...
|
Pa ima tu par stvari koje nisu bas onakve kako ti se sada cine da jesu...
Ok... Falsirala si. Verujem ti. Na zalost nisam uspeo da gledam fest jer sam ga cekao na RTS-u, a ispostavilo se da je na nekoj kablovskoj TV koju ja nemam. Dobijao sam samo sms izvestaje o pesmama koji nisu bili bas sjajni. Obzirom da sam ja vece pre toga zavrsio Zrenjaninski festival, znam da je to i kod nas takodje bio problem jer su pesme koje stizu na konkurse uglavnom uzas zivi, barem iz moje perspektive, koja nije bazdarena bas po "festivalskim merilima".
Ono sto je bitno je da neko ko peva kao ti, a vrlo sam dobro obratio paznju na tebe i tvoj rad, ne moze falsirati bez razloga.
Ako je u pitanju tvoj prvi veci nastup, onda je neko morao da ti se nadje i da te uputi u to kako se drzi mikrofon dok se peva, kako se drzi mikrofon dok se ne peva, gde se stoji da bi se dobro cula, da se popne na binu, ako primeti da falsiras jer je to pouzdan znak da ili ne cujes sebe ili ne cujes matricu. Uglavnom, implicira na problem u slusanju. To da li je problem do tebe ili do opreme, nije bitno. Ukoliko postoji on se mora i sto je najbitnije, moze resiti.
Obzirom da pretpostavljam da je zvuk radio Sreta Kovacevic, odbijam da poverujem da je problem bio tehnicke prirode, posto je on kod mene na festivalu radio godinama i monitoring je uvek bio SAVRSEN.
Ocigledno je bio neki problem do tebe, ali je i on jednako morao da se resava na licu mesta jer ti nisi neko ko ne ume da peva ili nema sluha, vec samo neko ko je mlad i nema iskustva.
Druga stvar...
Kada se pripremas za festival, to moras raditi sa mikrofonom i na nekoj pristojnoj glasnoci, kako bi stekla pravi utisak o izvodjenju uzivo i o tome kako se uskopojasni mikrofon ponasa (a velika je razlika u odnosu na neki studijski).
Na kraju, moglo je da se desi i da si "dobila" ili je trebalo da dobijes, a to se odrazava takodje stravicnim falsiranjem kod devojaka koje inace pevaju hirurski tacno.
U svakom slucaju, nema potrebe da budes prestroga prema sebi, jer od toga je slaba vajda, vec ovo sto sam ti napisao, shvati ozbiljno i sledeci put se malo temeljnije spremi na ono sto te ceka, a jedno za uvek nauci da je tonska proba tu zbog tebe i da ako nesto nije u redu, na tonskoj moras insistirati da se to otkloni ODMAH (jer posle nece).
Eto...
Ja toliko
Pozdrav.