View Single Post
Old 06-08-2008, 11:00 PM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Koju elektrichnu bass gitaru uzeti do 400/500 e?

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
ocu da lepo kombinujem funk sa ostalim zanrovima al ne mogu to bez tih vrsta artikulacije.. da se ne lazemo, trilogy je super, ali pravi bass je pravi bass..
Ali pravi bas mora neko i "pravo" da odsvira da bi zvucao kao "pravi", a taj koji tako svira, uglavnom ima svoj instrument, mnogo bolji, nego sto ces ti ikada sebi kupiti

Istina, ja ne znam kako ti sviras, ali ako bih zakljucivao na osnovu teme i pitanja, ne bih smeo da tvrdim da "ubijas"

Takoreci...
Ako ces da ti drugi svira, nema potrebe da kupujes nista jer taj "neko" vec ima sve sta treba, a ako ces da sviras sam, opet sve jedno. Ima jedna stvar koja je mozda tebi malo cudna, ali je istinita...
Sto je bolja gitara, "teze" se svira.
kako?
Pa sto je instrument bolji, to je osetljiviji i vise otkriva svaku tvoju vrlinu ili manu. Zato dobri instrumenti kod dobrih sviraca zvuce nestvarno, a kod losih, ocajnije nego neki komad od 200 evra.
Imao sam jednu situaciju gde je decko dosao sa Yamahom od 200 eura i ja kad sam video, samo sam se nasmejao, sklonio je u cosak i dao mu MM.
To me je kostalo celog dana, da bih na kraju ukapirao da on covek jednostavno ne moze da ujednaci dinamiku na gitari koja kosta 15 puta skuplje od njegove. Bezi mu ton, sve nejednako i dinamicki i bojom.
Uzmemo njegovu gitaru i covek odsvira sve za pola sata.
Zasto?
Zasto sto se ona cuje na JEDAN nacin i kako god da je udaris, ona SVIRA ISTO. Lose, ali ujednaceno pa samim ti i upotrebljivije u snimku.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote