Re: spl vitalizer MKII tube?
Ma sve ti krece od predpojacala!
Ja sam imao prije jedno predpojacalo s kompresorom koje je naizgled lijepo radilo ali je imalo negdje otraga, daleko u pozadini, neki zujkavi shum. Kad sam to promijenio i uzeo bolje pretpojacalo (lampas, iako to nije toliko bitno) sve mi se promijenilo! Stvar je u tome da u startu sirovina pocne zvucati bolje, a to vodi do lakseg i kreativnijeg mixa (manje se koncentriras na eliminiranje ruznoca a vise na oblikovanje zvuka). I onda final treba manje dotjerivanja. Krenuo sam od totalno groznih mikseva za koje sam mislio da su pristojni, da bi sad dosao do toga da mi miksevima ne treba nista u masteringu nego malo posvjetljavanja na 5khz i limitiranja na zeljenu glasnocu. Fuckas sve te enhancere, vitalizere i slicne. Oni od govna rade pitu. Treba ti u startu da ne bude govno. A to je sve u rukama predpojacala.
Ispast ce da ga opet reklamiram, ali FrankoPanko (nas clan foruma) iz Kraljevice radi sjajne preampe i to za jako povoljne novce. Vidi s njim da ti nesto slozi. Pa da vidis onda topline i jasnoce u miksu!!
|