View Single Post
Old 23-05-2008, 12:46 AM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: ULTIMATIVNI SOFTWARE ARANZER? IMATE LI IDEJU?

Quote:
Originally Posted by DULE View Post
FM7 je ziuzetan, imam i "real" DX7 i DX11 i dx21 i mogu reci da FM7 zvuci potpuno identicno ali sa niskim sumom i nikakvom distorzijom koja se javlja kod ovako starih instrumenata

posto sviram narodnu muziku 80%, koristim FM7 zbog narodnjackih i "juznih" zvukova koje imam za DX seriju a koje se savrseno ponasaju u FM7

meni prevashodno trebaju dobri samplovi basa ritam gitare i bubnjeva kao i etnickih udaraljki

nevolim komplikovanost, mislim da bi se sve to moglo implementirati u KONTAKT i BATTERY ali kolege kazu da ima i boljih rjesenja

koliko je to "bolje" jednostavnije?
i manje opterecuje sistem

mislim da danasnji pc audio sistemi za ovakvu live namjenu sa nekoliko running programa rade na granici moguceg ma koliko oni jaki bili

posjedujem P4 3Ghz sa 1 gb ddr, sve optimizirano za audio rad rackmount kuciste, vrhunsko napajanje Emu proteusx interface, ali uvijek stremim ka jednostavnijim rjesenjima

ranije sam upotrebljavao P3 sa AUDIGY za soundfont i to je znatno manje opterecivalo sistemali nisam imao ovoliku flexibilnost kao sa EMU...
Kupi neki M-Audio iz DELTA serije ili jos bolje, ako imas kinte, neki firewire - takodje M-Audio -> ASIO drivere i radi sta god pozelis - ne opterecuje CPU, radi kao sat, stabilan, dobri konvertori... Ali kako kapiram ti vise volis taj soundfont fazon... Moze i to da posluzi.

Ima nekih interesantnih VST HOST programa tipa Cubase VSTACK. Ako sam dobro shvatio tebi treba za zivu svirku ? To je super, ubacis plugin i izrutiras mixetom... Kao Cubase bez onog dela za sequenciranje. Moze i EnergyXT 1.41... SpinAudio Virtual Mixing Console... Obavezno probaj EnergyXT. Ima podrsku za VST a lagan je kao pero... ubacis plugin, povezes linijama i to je to - dosta stabilan za razliku od ovog Spinaudio VMC

Ja licno koristim ponekad za uzivo 'Ableton Live 7', ali on je malo robustan za ono za sta tebi treba / ima dosta toga sto neces koristiti. Malo je nepregledan za rutiranje... Ne treba ti deo za programiranje deonica( valjda? ) Prednost - stabilan kao zemlja. Ne puca i ponasa se dobro.

A za DAW... Uzmi neki iz CORE2Duo serije - i nema problema sa preopterecenjem... Uzmi vise RAMa, sad je bar to jevtino.

Kontakt i Battery se izbacuju iz dana u dan, probaj da dodjes do najnovijih updateova, obicno su puni nekih bagova pogotovu po pitanju memorije a narocito kontakt pati od toga. U updateovima ih eliminisu, pa se posle opet pojave neki novi - sa novijom verzijom...

Pozdrav.

Last edited by psionic; 23-05-2008 at 12:54 AM.
psionic is offline   Reply With Quote