Quote:
Originally Posted by Kirdan
I jos...malo me je sramota ovo da pitam ali... Kako se izvodi da se sprovedu svi kablovi od mikrofona (i slusalica) iz Control Room u Recording Room !?  Kapiram da busim rupu u zidu, al kako onda, 12 kablova odjedom onako da gurnem kroz rupu !? Sta je najbolje resenje ? Znam za stage snake, da li to da uzmem ?
|
Za sprovodjenje signala iz mikrofona do miksera ili preampova, kao i signala iz studio controlera, miksera ili audio interfejs u preamp za slusalice, najcesce se kroriste multicor kablovi.
Multikor kablovi su sa 8, 12, 16, 24 ili 32 parice, sto znaci da unutar jednog kabla imas 8, 12, 16, 24 ili 32 balansirana kabla. Koliko parica ce imati kabl u tvom studiju zavisi od tvojih potreba, ali bih ti preporucio da, ako zelis da snimas zive bibnjeve, broj parica na multikoru ne bude ispod sesnaest.
Multikor kablovi se prodaju na duzni metar, pa ti sam lemis konektore po svojim zeljama i potrebama. Naravno, postoje i gotovi multikor kablovi sa zalemljenim XLR konektorima, sto nije uvek prakticno, jer se moze desiti da takav kabl ne odgovara tvojim potrebama.