View Single Post
Old 16-05-2008, 08:01 PM   #89
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Default Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Quote:
Originally Posted by RokStudio View Post
Imaš preko ebay-a da naručiš razne kombinacije... mogami je uvek safe bet.

Što se tiče mikrofona, i dalje mislim da je sigurnija kombinacija D112 i dovoljno SM57 za snare i tomove koje onda možeš koristiti i za to i za gitare, tako da očigledno uštediš novac za nekoliko mikrofona. Audix set, koliko vidim, prevashodno je namenjen za ozvučavanje bubnja na koncertima a ne za studijski rad. btw, umesto jednog SM57 možeš useti SM58 radi kompletnosti (nekima bolje pristaje dinamički mic za glas), a kad snimaš bubanj samo mu odšrafiš mrežu pa praktično dobiješ SM57.
Pa sta znam, po cemu zakljucujes da su vise za live ? Neko odavde mi ih je preporucio... A ne menja cenu kad se sve sabere, -660 + 300 za 57ce + 240 za D112...100$ razlike... a mislis da je bolje ? I btw, imam vec 58cu i neki shit condenser SMPro MC01.

E sad samo jos da te pitam u vezi kablova, pomenuo si neke kablove bas koje ne bi mogao ovde da kupim pa bi morao da ih pravim, da ih obavezno uzmem... ?

I jos...malo me je sramota ovo da pitam ali... Kako se izvodi da se sprovedu svi kablovi od mikrofona (i slusalica) iz Control Room u Recording Room !? Kapiram da busim rupu u zidu, al kako onda, 12 kablova odjedom onako da gurnem kroz rupu !? Sta je najbolje resenje ? Znam za stage snake, da li to da uzmem ?
Kirdan is offline   Reply With Quote