View Single Post
Old 10-05-2008, 08:47 PM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Sennheiser MD 441 - cena?

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
(odnosno, za cega ih najvise koristite)?
Za skupstinsku salu, ozvucavanje hora dok peva "Uz marshala Tita, junackoga sina...."...

MD 421 mi je bio prvi mic u zivotu koji sam kupio, 441 drugi... a i danas imam jedan MD421, 1973 godiste...

Glas naravno u zivotu be bih snimao sa njim.... Hvale ih za timpane (sto je i logicno, ako se uzme u obzir njihova karakteristika)...

Ja MD 421 najcesce koristim za gitarsko pojachalo, ali istovremeno sa SM57, jer je MD421 dosta svetao mic i u bassu mi se mnogo vise svidja klasicna 57-ica. Na "M" nije bas toliko zashiljen, ali opet... svetao je... dosta... i samo sa njim, ne bih ozvuchavao pojachalo.

Primenljiv je i za razne druge stvari... tacku na bass bubnju, midlaski bass (bass pojachalo), dobro mi se pokazao a
kao gornji mic prilikom ozvuchavanja kavala (onaj pored usta kavaliste, koji vise kupi vazduh...)... itd... itd...

Pozeljni mikrofoni za imati, ali ne i obavezni (narocito za one koji ne ozvuchavaju bubanj).. svakako ne kao "prvi mic" koji bi sluzio za snimanje lead vocala.

Cena se obicno prebudzuje u prichama, a u realnosti redovno ispadaju razne kombinacije za male pare, jer je to neko lopatama ubacivao u zemlju (RTS.. itd). Nedavno sam gledao i proveravao jedan beli md421 sa starim tipom konektora, u perfetnom stanju, startna cena 80 eu. S' vremena na vreme... neko ponudi...

Niko ovde nije pomenuo da potoji MD 421 II i MD 421, a nekada su prodavani i pod Telefunkenom. MD 421 II je replika novijeg datuma.