Quote:
Originally Posted by akordeonista
(odnosno, za cega ih najvise koristite)?
|
Za skupstinsku salu, ozvucavanje hora dok peva "Uz marshala Tita, junackoga sina...."...
MD 421 mi je bio prvi mic u zivotu koji sam kupio, 441 drugi... a i danas imam jedan MD421, 1973 godiste...
Glas naravno u zivotu be bih snimao sa njim.... Hvale ih za timpane (sto je i logicno, ako se uzme u obzir njihova karakteristika)...
Ja MD 421 najcesce koristim za gitarsko pojachalo, ali istovremeno sa SM57, jer je MD421 dosta svetao mic i u bassu mi se mnogo vise svidja klasicna 57-ica. Na "M" nije bas toliko zashiljen, ali opet... svetao je... dosta... i samo sa njim, ne bih ozvuchavao pojachalo.
Primenljiv je i za razne druge stvari... tacku na bass bubnju, midlaski bass (bass pojachalo), dobro mi se pokazao a
kao gornji mic prilikom ozvuchavanja kavala (onaj pored usta kavaliste, koji vise kupi vazduh...)... itd... itd...
Pozeljni mikrofoni za imati, ali ne i obavezni (narocito za one koji ne ozvuchavaju bubanj).. svakako ne kao "prvi mic" koji bi sluzio za snimanje lead vocala.
Cena se obicno prebudzuje u prichama, a u realnosti redovno ispadaju razne kombinacije za male pare, jer je to neko lopatama ubacivao u zemlju (RTS.. itd). Nedavno sam gledao i proveravao jedan beli md421 sa starim tipom konektora, u perfetnom stanju, startna cena 80 eu. S' vremena na vreme... neko ponudi...
Niko ovde nije pomenuo da potoji MD 421 II i MD 421, a nekada su prodavani i pod Telefunkenom. MD 421 II je replika novijeg datuma.